Rok za slanje radova je 1. septembar 2018. Foto: DaNS
Saloni

Prijavite svoje radove na 21. Salon arhitekture Novi Sad

Društvo arhitekata Novog Sada poziva sve zainteresovane da prijave svoje radove za izlaganje na 21. Salonu arhitekture Novi Sad koji će se održati od 28. septembra do 5. oktobra 2018. godine.

Ovogodišnji Salon prati koncept zacrtan na njegovom prethodnom izdanju 2016. godine, kada je snažnije inkorporirana međunarodna orijentacija u identitet Salona, i to ona koja se tiče našeg najbližeg okruženja i zajedničkog kulturnog prostora. Stoga su u konkurenciji za nagrade Salona ravnopravni učesnici sa svojim radovima iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, te Mađarske i Rumunije.

Salon će prikazati radove iz regiona kako bi se stvorili bolji uslovi za poređenje trenutnog stanja arhitekture lokalnih scena.

Salon arhitekture Novi Sad želi da prikaže presek arhitektonske prakse upravo iz tako ocrtanog regiona, kako bi se stvorili bolji uslovi za poređenje trenutnog stanja arhitekture lokalnih scena koje počivaju na često zajedničkom nasleđu. Ishodišta tih scena su već dugo vremena različita, ali tim pre je potrebno negovati mesto njihovog kontinuiranog susreta i vrednovanja, što je upravo Salon arhitekture Novi Sad.

Propozicije

Salon je međunarodnog karaktera. Pravo na prijavu radova imaju učesnici iz: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i Rumunije.

Učesnici Salona mogu konkurisati za nagrade u sledećim kategorijama: Arhitektura, Urbanizam, Enterijer, Konkursni radovi, Studentski radovi, Publikacije, Digitalni prostor i Eksperiment u arhitekturi.

Rokovi

Rok za dostavu radova za selekciju (elektronski) je 1. septembar, rezultati selekcije biće poznati autorima do 5. septermbra, dok će otvaranje Salona i dodela nagrada biti održano 28. septembra 2018. Imena članova žirija biće objavljena naknadno.

Više o učestvovanju na 21. salonu arhitekture pročitajte ovde.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *