Koju ocenu biste dali ovoj zgradi od 1 do 10?
Izbor za najlepšu zgradu u Beogradu

Progres u Zmaj Jovinoj kandidat za najlepšu zgradu u Beogradu

Poslovna zgrada Progres u pešačkoj zoni grada nominovana je za najlepšu zgradu u Beogradu izgrađenu u poslednjih 25 godina. Iskoristite priliku da izaberete najbolju!

Po projektu arhitekata Miodraga Mirkovića i Ljubiše Mangova, na raskrsnici Zmaj Jovine i Knez Mihailove, nikla je, davne 1996. godine, poslovna zgrada Progres. Nova zgrada je najbolji mogući način interpretirala arhitekturu postojeće lokacije uklapajući se svojim nižim delovima s visinama obližnjih zgrada, dok je svojim nadvišenjem u centralnom delu postigla dominaciju kakva priliči zgradi na uglu. Zahvaljući staklenoj fasadi kružne osnove, koja se kamenim teksturama nežno nastavlja na ostatak građevine, ova poslovna zgrada postala je jedan od vizuelnih repera pešačkog dela grada.

Poslovna zgrada Progres, Zmaj Jovina 8-10; Autori: Miodrag Mirković, Ljubiša Mangov; godina: 1996; foto: Miloš Martinović

Progresivno u glasanje

Ukoliko želite da date svoj sud o ovoj zgradi, pozivamo vas da učestvujete u Izboru za najlepšu zgradu u Beogradu izgrađenu u poslednjih 25 godina. Glasajte ovde.

Šta je još na spisku?

Započnite glasanje

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *