Izbor za najlepšu zgradu u Beogradu

Vrtić „Tesla – nauka za život“ kandidat za najlepšu beogradsku zgradu

Dečija ustanova u Bloku 67 našla se u užem izboru najlepših zgrada sagrađenih u poslednjih 25 godina u našoj prestonici. Kako vam se sviđa? Glasajte ocenom od jedan od deset!

Po projektu arhitekata Milana Đurića, Aleksandra Vuje i Milke Gnjato iz biroa Dva:Studio u Belvillu je 2013. podignut vrtić „Tesla – nauka za ceo život“ koji ne samo da je zapao za oko prolaznicima već i struci koja ga je godinu dana kasnije krunisala prestižnom nagradom na 36. Salonu arhitekture osvojivši Grand Prix.

Autori su eksperimentisali s kontekstom i lokacijom, dobivši objekat koji odudara od ostatka obližnje arhitekture a opet se u isto vreme fino nadovezuje. Zahvaljujući svojoj kubičnoj formi s unutrašnje strane, objekat se otvara prema dvorištu pružajući deci sigurno mesto za igru, dok u isto vreme s kružnom fasadom sa suprotne strane pravi gard od prometne saobraćajnice.

Može li ova građevina da da osvoji još jedan Grand Prix? To zavisi samo od vas!

Vrtić je projektovan tako da podrži sve specifične programske zahteve savremene dečje pedagogije, a u isto vreme primenjuje visoke standarde energetske efikasnosti, istaknuto je svojevremeno u zaključku žirija. Može li ponovo da osvoji Grand Prix? To zavisi samo od vas!

Kombinovana dečija ustanova Tesla – nauka za ceo život, Blok 67 (Milan Đurić, Aleksandar Vuja, Milka Gnjato; godina: 2013; Foto: Miloš Martinović

Tesla na vrednovanju

Zgrada „Kombinovana dečija ustanova Tesla – nauka za ceo život“ nalazi se u užem izboru za najlepšu zgradu u Beogradu izgrađenih u poslednjih 25 godina. Ukoliko ste spremni da podelite ocene za svih 20 zgrada glasanje možete započeti ovde. Dodatne informacija o Izboru za najlepšu zgradu u Beogradu možete pročitati na ovom linku.

Ostale zgrade na spisku:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *