Poslovna zgrada Zepter u Beogradu; Foto: Miloš Martinović
Izbor za najlepšu zgradu u Beogradu

Zgrada Ceptera u trci za beogradsku lepoticu

Ova poslovna zgrada u ulici Kralja Petra 32 nalazi se na listi 20 odabranih objekata koji se takmiče u glasanju za Najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina koje organizuje naš portal.  

Cepterova poslovna zgrada iz 1998. godine je posebni arhitektonski doživljaj jer iako je građena u vreme tranzicijskih lomova, zahvaljujući srećenom spajanju naručioca i graditelja ostvareno je ovo vredno delo.

Različite stilske celine najuspešnije se mire s novim susedima ne tako što oponašaju staro, nego drastičnim iskazima savremenog trenutka.

„Arhitektama Vasiliju Milunoviću i Branislavu Mitroviću ukazala se prilika da na izuzetno osetljivom prostoru, u srcu najstarije trgovačke ulice prestonice, pored najlepše skupine arhitektonskih spomenika kulture, grade poslovni objekat novih i savremenih sadržaja. Vođeni iskustvom zlatnih istorijskih epoha da se različite stilske celine najuspešnije mire sa novim susedima ne tako što oponašaju staro, nego drastičnim iskazima savremenog trenutka, autori su na veoma kreativan način dogradili krune Nestorovića i Brašovana, značajnom građevinom visoke graditeljske tehnologije i savremenog likovnog senzibiliteta“, kaže naš poznati arhitekta Mihajlo Mitrović u svojoj knjizi Arhitektura Beograda 1950-2012.

Upravno-poslovna zgrada Zepter, Kralja Petra 32; Autori: Branislav Mitrović, Vasilije Milunović, Dušan Tešić; godina: 1997; foto: Miloš Martnović

 

Ukoliko želite da glasate za najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina, to možete učiniti ovde.

Saznajte više o Izboru za najlepšu zgradu u Beogradu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *