Square Nine hotel u Beogradu je proglašena za najlepšu zgradu u Beogradu od strane stručnog žirija
Izbor za najlepšu zgradu u Beogradu

Hotel Square Nine kandidat za najlepšu beogradsku zgradu

Zgrada brazilskog arhitekte Isaja Vinfelda nalazi se na listi 20 građevina za koje možete glasati u izboru za najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina. Čekamo vaš glas!

U centru Beograda je 2011. godine otvoren luksuzni hotel s pet zvezdica, simboličnog imena Square Nine, s obzirom na to da se nalazi na Studentskom trgu 9. Projekat hotela potpisuje arhitekta Isaj Vinfeld, koji ga je zamislio kao savremenu građevinu koja poštuje stil, kolorit i visinu okolnih zgrada, savršeno se uklapajući u okolinu. Upravo to je i postignuto jer objekat izgleda kao se oduvek nalazio na tom mestu.

Objekat izgleda kao da se oduvek nalazio na tom mestu – u srcu Beograda.

Mreži prozora koja perforira sivu fasadu, suprotstavlja se ne samo uvučeni deo zgrade u drugoj, tamnijoj materijalizaciji, već i zlatno prizemlje čime je uspostavljena dinamika ali i preko potrebna ravnoteža celog arhitektonskog oblika. Zbog nespornih vizuelnih karakteristika koje prijaju oku, hotel Square Nine ušao je uži izbor najlepših beogradskih zgrada.

Hotel Square Nine, Studentski trg 9, Autor: Issay Weinfeld; godina: 2011; foto: Miloš Martinović

Spremni za glasanje?

Zgrada hotela Square Nine nalazi se u užem izboru za najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina. Ukoliko ste spremni da podelite ocene za svih 20 zgrada glasanje možete započeti ovde. Dodatne informacija o Izboru za najlepšu zgradu u Beogradu možete pročitati na ovom linku.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *