Opremanje

Havarija u zgradi ili vodopad na fasadi? (foto+video)

Neobično slivanje vode s fasade novog objekta u Kini izazvalo je paniku kod stanovništva. Pogledajte fotografije i video pa ćete i sami uvideti da su oni reagovali sasvim očekivano.

Fasadu nova zgrade Liebian visoke 121 metar u Guejangu, prekriva veštački vodopad. Sa 108 metra ovog staklenog nebodera spušta se spektakularan vodopad koji svima onima koji se nađu u neposrednoj blizini objekta pruža nezaboravan pogled. Ovaj vodopad ujedno je jedan od najviših veštačkih vodopada na svetu. Međutim, neobavešteni građani nisu baš bili toliko oduševljeni…

Vodopad koji nije baš imao toplu dobrodošlicu

Građani su zvali nadležne službe da prijave da se niz fasadu sliva enormna količina vode.

Implementacija vodopada u objekat osmišljena je kako bi se dobila nova atrakcija za ovu poslovnu četvrt grada. To je svakako privuklo veliku pažnju medija, ali je stanovništva.

Prema pisanju Tajmsa, u trenutku kada je vodopad prvi put pušten u rad, usledio je veliki broj poziva nadležnim službama od strane građana koji su se žalili na „enormnu količinu vode koja se sliva niz zgradu.

Kada se saznalo šta je uzrok „curenja vode“, usledili su negativni komentari zbog ogromne količine vode ali i novca koji se troši na ovu atrakciju. Naime, procurela je informacija da ovaj vodopad potroši oko 118 dolara na sat vremena rada. Ipak, vlasnici zgrade su objasnili da se za rad vodopada koristi jedna te ista voda od kišnice, kao i da vodopad neće neprestano raditi, već samo u posebnim prilikama.

Pogledajte kako to izgleda:

Foto/Video: Fortune/Shanghaiist

Kada ste ovde pogledajte:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *