Foto: Hormann
Opremanje

Klatno vrata: Robusna, kvalitetna i… nemačka

Izuzetno izdržljiva „leteća vrata“ od presovanog polietilena PE 500 debljine 15 mm mogu se koristiti svuda gde je potreban brz i jednostavan tranzit.

Klatno vrata, poznata i kao kaubojska ili leteća vrata, jesu vrata koja se mogu otvarati kako prema unutra, tako i prema spolja. Njihova namena je da omoguće brz i jednostavan pristup iz jedne prostorije u drugu, kao i da pruže estetski atraktivan i vintage izgled enterijeru ili eksterijeru.

Osim široke primene u industriji, često se koriste i u restoranima i kafićima, ali i u prodavnicama, dečjim vrtićima i hotelima, na farmama i u garažama, odnosno u brojnim različitim delatnostima i prostorima gde se traži praktično, funkcionalno i estetski privlačno rešenje za otvaranje i zatvaranje prolaza.

Prednost ovih vrata u odnosu na klasična klizna ili rotirajuća vrata leži u tome što ne zahtevaju puno prostora za otvaranje i omogućavaju lak prolazak bez potrebe za kvakom. Mogu se izrađivati od drveta, nerđajučeg čelika, polipropilena ili u kombinaciji materijala, a sve u zavisnosti od dizajna i namene prostora.

Kada su u pitanju polimerni materijali, nemačka kompanija Grothaus u svom portfoliju nudi četiri modela izuzetno izdržljivih i robusnih „letećih vrata“ od presovanog polietilena PE 500, debljine 15 mm, koja se mogu koristiti svuda gde je potreban brz i jednostavan tranzit.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Foto: Hörmann

GP200 PE: Idealna za prehrambeni sektor

Ova polietilenska klatno vrata sa šarkama od nerđajućeg čelika proizvedena su u skladu su sa veoma visokim higijenskim standardima, otporna su na hladnoću i vodu, kao i na habanje, te stoga predstavljaju idealan izbor za upotrebu u sektoru proizvodnje hrane.

Krila i šarke ovih vrata su otporni na udarce i mogu da izdrže naprezanja i kod veoma zahtevne upotrebe. To ih čini savršenim za korišćenje u ugostiteljskom sektoru, supermarketima i komercijalnim kuhinjama.

Njihove ravne linije i dizajn koji se lako čisti čine ih savršenim za upotrebu u objektima za rekreaciju, tuš kabinama, medicinskim klinikama i laboratorijama. Klatno vrata GP200 PE se takođe mogu prilagoditi posebnim zahtevima ili za izuzetno velike otvore, kao što su, na primer, prolazi za kranove ili cevi.

Foto: Hörmann

GP 210 PE: Prolaze i viljuškari

Ova PE leteća vrata imaju spiralne šarke i odlikuje ih širok ugao otvaranja. To su savršena vrata za zidove sa malim otvorima za vrata, kao i u situacijama sa ograničenim prostorom, a čak se otvaraju dovoljno široko da omoguće udoban prolaz viljuškarima.

Spiralne šarke (koje se nazivaju i Bommer šarke) pričvršćene su za šinu od nerđajućeg čelika na vratima, što doprinosi jačini ovih klatno vrata po celoj dužini.

Foto: Hörmann

GP220 PE: Preporuka za ugostiteljski sektor

Model GP 220 PE ima specijalnu profilnu cev od nerđajućeg čelika i kombinuju obe funkcionalnosti sa atraktivnim dizajnom. PVC swing tehnologija smeštena je unutar profilne cevi i posebno je dizajnirana imajući na umu promet ljudstva.

Ova vrata imaju zakošene šarke umesto pritisnih opruga, što znači da se krilo vrata podiže kada se gurne i lagano se okreće unazad kao rezultat sopstvene težine.

Pametan i moderan dizajn ovih klatno vrata odavno ih je učinio veoma popularnim za upotrebu u dizajnu enterijera, kao elemenata u ugostiteljskom sektoru, prodavnicama i objektima za provođenje slobodnog vremena.

Foto: Hörmann

GP360 PE: Za uske prostore

Kompanija Grothaus posebno je razvila ova klatno vrata sa uglom otvaranja od 360 stepeni, namenjena za uzane prolaze između hala i hodnika.

Njihov inovativni dizajn omogućava prolaz kroz vrata čak i u uskim prostorima i kada se koriste široki otvori za vrata.

Foto: Hörmann

Ova PE klatno vrata prehrambeno su bezbedna, otporna na hladnoću i vodu i izuzetno su izdržljiva.

Ova PE klatno vrata takođe imaju sve specijalističke karakteristike potrebne u proizvodnji hrane. Prehrambeno su bezbedna, otporna na hladnoću i vodu i izuzetno su izdržljiva. Pogodna su za prolaze za električne paletne viljuškare, uključujući i oštre uglove.

Ova leteća vrata se takođe mogu učiniti da ostanu otvorena u više različitih pozicija na zahtev, što ponekad može imati niz prednosti u proizvodnim okruženjima i prilikom čišćenja podova.

Foto: Hörmann

Rade bez struje

Grothaus krilna klatno vrata ne zahtevaju održavanje, a zahvaljujući radu bez strujnog napajanja takođe nema ni nikakvih dodatnih troškova.

Pored toga, visok stepen prefabrikacije vrata omogućava veoma brzu i jednostavnu montažu bez potrebe za strujnim priključcima.

Na Grothaus klatno vrata od PE dobija se 10 godina garancije, a sve modele možete nabaviti kod predstavnika Grothausa za Srbiju, kompanije Hörmann.

Uverite se u izdržljivost klatno vrata kompanije Hörmann u video-zapisu testiranja loma:

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *