Prvi 3D štampani bazen od fiberglasa predstavljen je ove nedelje u Njujorku; Foto: San Juan Pools
Opremanje

Predstavljen prvi 3D štampani bazen od fiberglasa na svetu

Osim što se mogu proizvesti za samo nekoliko dana, ovi bazeni sa hidromasažnom kadom napravljeni su od materijala koji se u potpunosti mogu reciklirati.

San Juan Pools, američka kompanija specijalizovana za proizvodnju bazena, predstavila je prvi 3D štampani bazen od fiberglasa na svetu.

Ova firma koja posluje skoro 65 godina i važi za jednog od najvećih proizvođača bazena od fiberglasa, a primenom 3D štampe u proizvodnji sada su napravili revolucionaran korak napred.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Model Baja Beach koji se ukopava u zemlju; Foto: San Juan Pools

Mogućnost štampanja bilo oblika

San Juan je transportovao svoj model Baja Beach u sam centar Menhetna, gde je stručnjak za uređenje doma Skip Bedel objasnio tehnologiju koja stoji iza 3D štampanja ovog bazena i dozvolio voditeljima da “isprobaju proizvod”.

3D štampani bazen ima hidromasažnu kadu za osam osoba i kosi ulaz na plažu koji se mogu instalirati u ili iznad zemlje. Bedel je objasnio da uzbudljivi aspekt 3D štampanja bazena znači da „mogu napraviti bilo koji oblik koji žele“.

Bazeni su napravljeni od materijala koji se u potpunosti mogu reciklirati.

Takođe, novi 3D štampani bazeni kompanije San Juan Pools mogu se proizvesti za samo nekoliko dana, a napravljeni su od materijala koji se u potpunosti mogu reciklirati.

„Dakle, kada završe svoj životni vek, bazeni mogu da ga prođu kroz drobilicu i ponovo se iskoriste kao plastični peleti“– rekao je Bedel, a prenosi Pool Magazine.

Model Baja Beach koji se instalira iznad zemlje; Ilustracija: San Juan Pools

Jedini u celoj industriji

Bedel je dalje objasnio da korak kompanije San Juan Pools ka prilagođavanju masovne tehnologije štampanja proizilazi iz partnerstva sa naprednom proizvodnom kompanijom pod nazivom Alpha Additive.

Američki stručnjak je dodao da nijedan drugi proizvođač bazena trenutno nema tehnologiju ili mašineriju za kreiranje ovakvih proizvoda, što ih trenutno čini jedinim 3D štampačima bazena od fiberglasa u industriji.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *