Opremanje

Ovako izgleda pećka na drva kada je osmisli poznati dizajner

Philippe Starck dizajnirao je Speetbox, modularnu pećku na drva kojoj će toplu dobrodošlicu poželeti svaki dizajner enterijera.

Kada pomislite na peć na drva, verovatno vam se stvara slika toplog prostora u kojoj pucketa vatra ali gde utisak kvari ne baš tako lepa grejalica koja izgleda kao kod babe na selu. Upravo su to imali na umu ljudi iz kompanije Speeta kada su zadatak poverili poznatom francuskom dizajneru Philippe Starcku. Rezultat je sjajno dizajnirana pećka na drva koja se sastoji od različitih kubičnih modula koji se mogu kombinovati po želji.

Moduli se kombinuju po želji

 

Postoje moduli za ogrev ali i i oni s kamenom koji služe da skladište toplotu i da je postepeno odašilju kada se peć isključi.

Nezaobilazni element u Speetboxu je, naravno, modul s pećkom dok se ostali kubični moduli veličine 50×50 centimetara mogu dodavati po željama i potrebama klijenata. Na raspolaganju su moduli za skladištenje ogreva, kao i moduli popunjeni kamenom koji služe da skladište toplotu i da je postepeno odašilju kada se peć isključi.

Speetbox sjajno izgleda u enterijeru

Kontrola putem aplikacije

Postoje čak i moduli u koji se mogu odlagati knjige ili drugi predmeti – na primer, dekoracija. Ukoliko se pak peć napravi tako da ima samo jedan red modula, gornja površina se može iskoristiti za sedenje.

Speetbox može da radi sa i bez struje, a njeno srce čini hermetička peć sa čeličnom konstrukcijom. Zanimljivo je da se pećkom može upravljati aplikacijom na telefonu kojom se može kontrolisati osvetljenje, temperatura, distribucija toplog vazduha ali i brzina gorenja.

Pećkom se može upravljati aplikacijom na telefonu

Cena Speetboxa može se dobiti na sajtu i ona zavisi od konfiguracije.

Foto: Speeta

Kad ste već tu…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Đoka

    Knjige, sve jasno, za potpalu?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *