Opremanje

Klima uređaji koji prečišćavaju vazduh

LG Electronics se udružio sa kompanijom 3M, liderom u tehnologiji za filtraciju, kako bi zajedno proizveli jedan od najefikasnijih i najsavremenijih filtera za klima uređaje.

Za sve one koje posle napornog dana dođu kući kako bi se opustili i uživali u spokoju i tišini, dom bi trebao da bude oaza i utočište mira. Međutim, nije svaki dom takav. U nekim slučajevima, vazduh u kući je zagušljiv i neprijatan. Sobe su često pune različitih neprijatnih mirisa, dok su ustajali vazduh, isparenja i mirisi od kuvanja često neželjena pojava. Pored toga, polen i prašina od spolja često dolaze u kontakt sa očima i respiratornim sistemom. Nos i grlo postaju nadraženi, a počinju i glavobolje.

lg_3M_Filter_Foto1.JPG

Iako se količina alergena smanjuje kada se nalazimo u zatvorenom prostoru, vazduh koji udišemo u svojim domovima takođe sadrži polen, čestice nastale od grinja i buđi, kao i druge štetne alergene. Neke od ovih čestica kao što je prašina su vidljive ljudskom oku, dok one nevidljive mogu nositi neprijatne mirise, ali i viruse i bakterije opasne po ljudsko zdravlje. Kako bi se smanjila količina štetnih čestica u vazduhu, veoma je važno redovno provetravati prostorije u kojima se nalazimo kada je koncentracija polena najmanja, uglavnom ujutru, ali i koristiti visoko efikasne filtere za prečišćavanje vazduha u klima uređajima.

lg_3M_Filter_Foto2.JPG

Upravo zbog toga, LG Electronics se udružio sa kompanijom 3M, liderom u tehnologiji za filtraciju, kako bi zajedno proizveli jedan od najefikasnijih i najsavremenijih filtera za klima uređaje. Primenom ovog novog filtera, uređaji kompanije LG nesmetano pružaju izvanredne mogućnosti hlađenja i grejanja dok u isto vreme prečišćavaju vazduh. Ovi filteri takođe zadovoljavaju i HEPA (High-Efficiency Particulate Air) standarde propisane od strane Ministarstva energetike Sjedinjenih Američkih Država s obzirom na to da iz vazduha odstranjuju čak 99,97 odsto svih čestica većih od 0.3 mikrometara.

Koristeći elektrostatičku silu, 3M filteri efikasno prikupljaju štetan mikroskopski polen i sitne čestice prašine, dok specijalno razrađena tehnologija pomaže pri ukljanjanju alergena i virusa iz vazduha. Na taj način, LG klima uređaji znatno bolje i efikasnije štite vaše zdravlje, pogotovo kada je u pitanju filtracija vazduha, prikupljanje prašine, uništavanje bakterija i sterilizacija.

LG_Athena_Inverter_Foto

Zahvaljujući kombinovanoj tehnologiji kompanije LG za zaštitu od alergije i uklanjanja mikroorganizama, 3M filter za višestruku zaštitu na jednostavan način omogućava prikupljanje mikroprašine i odstranjivanje alergena i virusa iz vazduha. Učinak eliminacije štetnih supstanci je takođe poboljšan korišćenjem tehnologije sa više slojeva koja proširuje područje dodira za četiri puta u poređenju sa prethodnim filterom.

Pored LG Athena Inverter V modela, napredni 3M mikrofilteri pristutni si u LG klima uređajima poput Artcool Inverter V, Deluxe Inverter V, Advance Inverter V i Eco Inverter V. Ovakav sistem filtracije omogućava veoma efikasnu zaštitu od različitih alergena i nečistoća u vaduhu, pogotovo kod ranjivih kategorija podložnim respiratornim alergijama poput dece i starijih osoba, čiji se broj procenjuje na oko 70.000 samo na teritoriji našeg glavnog grada.

Usled mogućnosti da uništi 99,9 odsto virusa koji se prenose putem vazduha (uključujući i virus H1N1, poznatiji kao „svinjski grip“) za svega 15 minuta, ovaj izvanredni filter sertifikovan je od strane Britanske fondacije za alergije, kao i japanskog Instituta Kitasato. Prema zvaničnim podacima, 3M filteri takođe odstranjuju i 99 odsto bakterija u vazduhu, a pokazali su se kao veoma efektivni protiv različitih alergena i bakterija koje prouzrukuju tuberkulozu – jednu od tri najopsanijih bolesti na listi Svetske zdravstvene organizacije. Na taj način, jedinstvena tehnologija filtracije razvijena od strane kompanije LG funkcioniše kao „nevidljiva ruka zaštite“ koja obezbeđuje najčistiji i najkvalitetnijij vazduh za vas i vaše najbliže, a život kod kuće mirnijim i prijatnijim.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *