Izdvojeno, Opremanje

Novi sjaj olimpijskog centra u Londonu

Od olimpijskih igara u Londonu prošlo je svega dve godine a već je došlo vreme da se enterijeru građevine Zahe Hadid udahne novi život.

U sveobuhvatnoj adaptaciji enterijera Aquatic Centra u Londonu krenulo se pre svega što je objekat dobio novu namenu. Uklonjena je sva oprema potrebna za Olimpijske igre poput privremenih tribina i rekvizita i sada je ovaj centar namenjen svakodnevnoj rekreaciji žitelja glavnog grada Velike Britanije.

U adaptaciju enterijera učestvovala je kompanija DuPont koja je sa svojim materijalom Corian izvela veći deo novog mobilijara.

DuPontCorian_AquaticsCentre-16

Sto dobrodošlice na samom ulazu urađen je amorfni sto u Glacier White nijansi. Corian je masivan, neporozan, homogeni površinski materijal koji se sastoji od dve trećina prirodnih minerala, 1/3 akrilne smole i netoksičnih pigmenata pa je zato idealan za radne ploče u kuhinjama i kupatilima.

DuPontCorian_AquaticsCentre-8

Samostojeća jedinica je u potpunosti urađena u Corianu. Em što je lagana, em što je veoma izdržljiva.

DuPontCorian_AquaticsCentre-7

Sto pričvršćen za zid sa ekranima osetljivim na dodir takođe je izveden u Corianu koji omogućava slobodne kreacije oblika.

DuPontCorian_AquaticsCentre-11

Ulazna vrata urađena su u Deep Nocturne boji koja je postignuta zahvaljujući inovativnoj DeepColour tehnologiji.

DuPontCorian_AquaticsCentre-12

Impresivno zdanje Zahe Hadid ima tri bazena popločana sa 180.000 pločica koji zajedno primaju 10 miliona litara vode. Spektakularan talasasti krov dužine 160 a širine 80 metara i napravljen od 50% recikliranog alumijuma, oslanja se na samo tri betonska stuba.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *