Saloni

Jesu li arhitektonski crteži i skice prevaziđene? Saznajte na ovoj izložbi!

Otvaranje izložbe arhitektonskih crteža i skica biće održano u četvrtak 17. novembra u 19h u atrijumu Narodne biblioteke Srbije.

Cilj ove izložbe u organizaciji BAB-a jeste da se stručnoj, ali i široj kulturno-umetničkoj javnosti skrene pažnja na ovaj, po mnogima napušteni, umetnički izraz u svetu arhitekture. Takođe, izložbu bi trebala na pozitivan način da deluje na mlade kolege arhitekte i da im se ukaže na značaj koji crtež ima u procesu arhitektonskog projektovanja, koji započinje početnom materijalizacijom ideje kroz crtež na papiru, a završava se digitalnim 3D modelima ili, uz malo sreće, izgradnjom čitavog objekta.

Cilj izložbe je da se na pozitivan način deluje na mlade kolege i da im se ukaže značaj koji crtež ima u procesu projektovanja.

 

Struktura posetilaca biće sastavljena pretežno od arhitekata, ali i studenata arhitekture i učenika srednje arhitektonske škole, za koje su namenjena i stručna predavanja na temu arhitektonskog crteža, a koja će biti održana i 22. novembra od 18h kao prateći program same izložbe.

Izložba će se održati u atrijumu Narodne biblioteke Srbije (kod Hrama) i trajaće do 23. novembra.

Pogledajte i kako su izgledale skice Le Korbizjea

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *