Foto: Brendan Rankin, Flickr
Aktuelno

Nominujte objekte iz Srbije za prestižnu nagradu Mies van der Rohe

Udruženje arhitekata Srbije je pozvano da nominuje pet nacionalnih radova u konkurenciji za dodelu prestižne nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu: Nagrade Mies van der Rohe za 2019. godinu.

Udruženje arhitekata Srbije pozvano je da nominuje radove izvedene u Srbiji, ali i radove trans-nacionalnog karaktera, koji mogu biti dela evropskih arhitekata izvedenih u Srbiji, ili dela srpskih arhitekata izvedena u Evropi. Objekti moraju biti izvedeni u periodu između 1. januara 2017. i 31. decembra 2018. godine. Rok za javne nominacije je 9. avgust 2018.

Ova prestižna nagrada predstavlja priznanje i počast izuzetnim dostignućima na polju arhitekture.

Ova prestižna nagrada, koja se dodeljuje svake druge godine, predstavlja priznanje i počast izuzetnim dostignućima na polju arhitekture i skreće pažnju na značajan doprinos evropskih stručnjaka iz te oblasti razvoju novih ideja i tehnologija.

Radovi koje predlažete za ovu nagradu da poboljšavaju život građana i one objekte koji mogu postati stalna arhitektonska referenca za rast. Stoga je bitno da ste ih doživeli i posetili.

Nominovanje se obavlja preko Google Drive formulara.

Sva pitanja u vezi nominovanja, možete postaviti do 26. jula, na e-mail adresu.

Komisija

Selekciju pristiglih radova obaviće tročlana komisija imenovana od strane UO UAS-a:

  • Maša Bratuša, arhitekta
  • Branko Belaćević, arhitekta
  • Zoran Dmitrović, arhitekta

Kordinator za nacionalne nominacije je dr Tatjana Stratimirović, arhitekta, Savet za međunarodnu saradnju UAS-a. Više informacija o nagradi, pravilima, uslovima nominovanja pročitajte ovde.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *