Arhitektura

Idejno rešenje spa centra u Inđiji osvojilo prestižnu nagradu

Slovenački biro Enota je za svoje rešenje spa resorta u Inđiji dobio priznanje od strane italijanskog magazina The Plan u kategoriji ugostiteljstva.

Arhitektonski magazin The Plan već treću godinu za redom organizuje takmičenje za najbolje projekte u više različitih kategorija kao što su objekti stanovanja, kulture, zdravstva i slično, a zanimljiva vest je da je na dodeli nagrada koje su održane 23. maja 2018. slovenački biro Enota osvojio četiri nagrade, a jedna od njih je za projekat u Srbiji, odnosno, u Inđiji.

Ovo mesto u Vojvodini već duže vremena traga za najboljim rešenjem za proširenje svojih ugostiteljskih sadržaja, a Enota, koje je poznata domaćim turistima po hotelu Sotelija u termama Olimija u Sloveniji, ponudila je svoj projekat još 2016. godine.

Predviđena je fasada od slame koja se odlično nadovezuje na osnovni konstruktivni materijal – a to je drvo.

Enotino rešenje predviđa spa resort organske forme koji svojim oblikom stvara jedno vrstu ograde od spoljašnjeg sveta i uticaja koji dolaze s obližnjeg puta. Međutim, svi unutrašnji sadržaji su potpuno otvoreni i to tako da se prožimaju s prirodom koja okružuje ovaj objekat.

Terasaste sobe izdižu se iznad centralnog lobija hotela u čijem podnožju je smešten spa centar. Sobe gledaju na unutrašnje dvorište kao i na okolni pejzaž i to tako da obližnja saobraćajnica ne remeti poglede.

Slama i drvo

Posebno je interesantna fasada koja je urađena od slame i ona se odlično nadovezuje na osnovni konstruktivni materijal – a to je drvo.

Jedno od rešenja

Ovaj objekat od 31.710 m2 bio bi samo prva faza u budućim ekspanzijama spa resorta u Inđiji koje Energogroupa planira da izvede u narednom periodu. Naravno, ovo je samo jedno od idejnih rešenja, a kako će tačno izgledati spa centar u Inđiji ostaje da se vidi.

Foto: Enota via The Plan

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *