Arhitektura

Ovako izgleda zgrada inspirisana planinama i mostovima

Poslovna zgrada No 1 Quayside u Njukastlu osmišljena je s idejom da postane nova znamenitost grada, kao i da adekvatno reflektuje dinamiku svog okruženja.

Novi objekat renomiranog arhitektonskog biroa BIG nije ništa manje spektakularan nego dosadašnji. U pitanju je nova poslovna zgrada, urađena s lokalnom firmom Xsite Architecture, koja će se nalaziti u središtu glavnih transportnih veza ovog engleskog grada.

Smeštena uz samu obalu, zgrada No 1 Quayside ostvaruje vizuelnu vezu ne samo s plovnim putem, već i sa spektakularnim lučnim mostovima preko reke Tajn koji su zajedno s padinama na obližnjim planinama, bili glavna inspiracija za ovaj projekat.

Oblik zgrade inspirisan je spektakularnim lučnim mostovima preko reke Tajn ali i padinama na obližnjim planinama.

Inspirisan arhitektonskim elementima lokacije, razvoj projekta je poprimio zakrivljen i sinusni dizajn. Na ovaj način nova struktura se stapa sa svojim kontekstom, te proširuje urbanu građu grada.

Vrpca širine 13 metara

Objekat u obliku vrpce široke svega 13 metara, uvija se u svojoj osnovi kreirajući tako interesantan ugaoni objekat koji maksimalno iskorišćava predmetnu lokaciju.

Zeleni krovovi

Objekat od dvanaest spratova, imaće 10.000 kvadratnih metara radnog prostora, a u tu površinu ulaze i prostrani vrtovi na krovu, prenosi ArchDaily.

Zelene krovne terase i vrtovi spajaju objekat sa njegovim prirodnim okruženjem. Tačnije krov deluje poput još jedne fasade objekta koja se spušta do samog podnožja objekta stvarajući dodatnu vezu sa okolnim terenom.

Objekat No 1 Quayside je poručen od strane agencije za nekretnine Knight Frank i biće izgrađen na mestu nekadašnjeg noćnog kluba.

Razrada oblika

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *