Kompanija Carmeuse, lider u proizvodnji kreča, otvorila je kancelariju u Beogradu čime je nagovestila svoje dugoročne planove u ovom regionu.

Kompanija Carmeuse nam je poznata po tome što je investirala u Jelen Do pre dve godine kada je ovaj kamenolom bio pred bankrotom. Sada je to uspešna kompanija s najboljim izvorom kamena u regionu, s kojom sarađuje više od 300 klijenata. Nedavnom investicijom u novu krečnu peć, kojom se upravlja digitalno, ne samo da je poboljšana efikasnost već je i značajno smanjena emisija ugljen-dioksida.

Julian Danvers, Carmeuse
Julian Danvers, Carmeuse

Naša investicija u Jelen Do je dugoročna i odlučni smo da zajedno s našim partnerima nastavimo da radimo na unapređenju poslovanja u Srbiji i regionu i na to gledamo kao strateško širenje.

 – rekao je gospodin Džulijan Denvers, potpredsednik za sektor prodaje i marketinga kompanije Carmeuse u Evropi.

carmeuse-dejan-jancic
Dejan Jančić, direktor Jelen Do; Julian Danvers, Carmeuse i Sandra Milojević, Carmeuse

Osim početne investicije od 9,6 miliona evra u Jelen Do, uloženo je i 1,5 miliona evra u novu Maerz krečnu peć koja je puštena u pogon početkom ove godine. Ovim se najbolja raspoloživa tehnologija za proizvodnju kreča dovodi u Srbiji čime se zamenjuje stara i zastarela tehnologija.

– rekao je gospodin Dejan Jančić, direktor Jelen Do u Srbiji.

U asortimanu kompanije Carmeuse nalazi se krečnjački kamen (koji se koristi kao agregat raznih frakcija za beton), mikronizirani kamen (za proizvodnju maltera, boja, lakova, stakla), živi kreč (za metalurgiju, obojene metale, dezinfekciju materijala, poboljšanje kvaliteta zemlje), hidrantni (ugašeni) kreč u džaku (malterisanje), mikronizirani kreč fileri. Pogledajte i kako se putem njihovog proizvoda ViaCalco može poboljšati kvalitet tla:

Kompanija Carmeuse snabdeva ključne industrije u Srbiji i regionu, kao što su elektro industrija, industrija za preradu čelika i metala, saobraćajna i građevinska industrija.

U 2015. godini u planu su nove investicije u pogon alternativnih goriva u vrednosti od 2,5 miliona evra.