Aktuelno

Carmeuse u Srbiji: Gigant u proizvodnji kreča otvorio predstavništvo u Beogradu

Kompanija Carmeuse, lider u proizvodnji kreča, otvorila je kancelariju u Beogradu čime je nagovestila svoje dugoročne planove u ovom regionu.

Kompanija Carmeuse nam je poznata po tome što je investirala u Jelen Do pre dve godine kada je ovaj kamenolom bio pred bankrotom. Sada je to uspešna kompanija s najboljim izvorom kamena u regionu, s kojom sarađuje više od 300 klijenata. Nedavnom investicijom u novu krečnu peć, kojom se upravlja digitalno, ne samo da je poboljšana efikasnost već je i značajno smanjena emisija ugljen-dioksida.

Julian Danvers, Carmeuse
Julian Danvers, Carmeuse

Naša investicija u Jelen Do je dugoročna i odlučni smo da zajedno s našim partnerima nastavimo da radimo na unapređenju poslovanja u Srbiji i regionu i na to gledamo kao strateško širenje.

 – rekao je gospodin Džulijan Denvers, potpredsednik za sektor prodaje i marketinga kompanije Carmeuse u Evropi.

carmeuse-dejan-jancic
Dejan Jančić, direktor Jelen Do; Julian Danvers, Carmeuse i Sandra Milojević, Carmeuse

Osim početne investicije od 9,6 miliona evra u Jelen Do, uloženo je i 1,5 miliona evra u novu Maerz krečnu peć koja je puštena u pogon početkom ove godine. Ovim se najbolja raspoloživa tehnologija za proizvodnju kreča dovodi u Srbiji čime se zamenjuje stara i zastarela tehnologija.

– rekao je gospodin Dejan Jančić, direktor Jelen Do u Srbiji.

U asortimanu kompanije Carmeuse nalazi se krečnjački kamen (koji se koristi kao agregat raznih frakcija za beton), mikronizirani kamen (za proizvodnju maltera, boja, lakova, stakla), živi kreč (za metalurgiju, obojene metale, dezinfekciju materijala, poboljšanje kvaliteta zemlje), hidrantni (ugašeni) kreč u džaku (malterisanje), mikronizirani kreč fileri. Pogledajte i kako se putem njihovog proizvoda ViaCalco može poboljšati kvalitet tla:

Kompanija Carmeuse snabdeva ključne industrije u Srbiji i regionu, kao što su elektro industrija, industrija za preradu čelika i metala, saobraćajna i građevinska industrija.

U 2015. godini u planu su nove investicije u pogon alternativnih goriva u vrednosti od 2,5 miliona evra.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Profesor Dusica Lucic Dimitrijevic

    Osnovna škola ,,Petar Leković iz Požege imala je čast da 25.9,2015. u saradnji sa kompanijom CARMEUSE obeleži,,Evropski dan minerala,,kroz niz aktivnosti učenika vođena savršenom visprenošću,znanjem,umećem,sposobnošću gospodina dipl.ing.rudarstva Ivana Baraća,koji je svojim nesebičnim zalaganjem toga dana predstavio kopaniju CARMEUSE na najbolji mogući način.Učenici ovaj dan pamte i pamtiće kao spoj teoretskog i praktičnog do kraja života.Profesorka hemije ,impresionirana je ovakvom dobrodošlicom,ovolikom količinom informacija,kao i savršenim funkcionisanjem svih zaposlenih u kompaniji CARMEUSE Jelen Do.Želimo da se naša saradnja nastavi i u budućnosti,da i mi uzvratimo da vi budete naši dragi gosti. Hvala na svemu,hvala na srdačnošću,na otvorenim vratima,naša škola neizmerno je zahvalna na svemu.Kroz projekte učenika i profesorke hemije prema vama ,potrudićemo se da opravdamo sve ovo što ste učinili za nas.

    S poštovanjem profesor hemije
    Dušica Lučić Dimitrijević

Ostavite odgovor

Obavezna polja *