Brza gradnja YTONG blokovima
Prezentacije

CEDEF: Ytong materijali za brzu i održivu gradnju

Predstavnici kompanije Xella Srbija – Ytong, održaće predavanje na temu „YTONG – energetska efikasnost i napredne tehnologije u građevinarstvu“ 22. februara u Medija centru u Beogradu u okviru treće godišnje konferencije Centralnog evropskog foruma za razvoj (CEDEF).

Skup će otvoriti prof. dr Radivoje Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a prisutnima će se obratiti i prof. dr Nikola Rajaković, redovni profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i Slobodan Petrović, sekretar Udruženja za energetiku i energetsko rudarstvo Privredne komore Srbije.

U okviru teme „YTONG – energetska efikasnost i napredne tehnologije u građevinarstvu“, predstavnik kompanije Xella Srbija Aleksandar Đikanović, govoriće o ekološkim Ytong materijalima koji u potpunosti zadovoljavaju sve kriterijume energetski efikasne gradnje i omogućavaju i do 50% uštede električne energije, kao i o značaju korišćenja naprednih tehnologija u cilju povećanja energetske efikasnosti.

Brza gradnja YTONG blokovima
Brza gradnja YTONG blokovima

Učesnici konferencije imaće priliku da se informišu gde je Srbija danas kada je reč o zelenoj energetici, u kojoj meri primena savremene tehnologije utiče na konkurentnost srpske privrede, kao i koji su finansijski podsticaji za primenu savremenih tehnoloških rešenja u zelenoj tehnologiji. Svi prisutni moći će da saznaju da li Srbija može da nadomesti tehnološki jaz u odnosu na razvijene zemlje i koliko mladih stručnjaka trenutno radi na razvoju najsavremenijih tehnoloških i informatičkih rešenja koje primenjuje ceo svet.

Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF) je nezavisna ekspertska organizacija, čija je, od 2008. godine, osnovna oblast interesovanja energetika i njena fundamentalna uloga u savremenom svetu. Misija CEDEF-a je da podstiče i razvija saradnju između regiona Evrope i promoviše održivi i uravnotežen razvoj širom Centralne i Jugoistične Evrope.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *