Prezentacije

Kako kontrolisati troškove u građevinarstvu

NPS održao stručni seminar za građevinare pod nazivom „Kontrola troškova u građevinarstvu“.

Centralno mesto još jednom je pripalo NPS modulima „Građevinska operativa“ i „ Upravljanje mehanizacijom“, koji predstavljaju vertikalnu nadgradnju standardnog ERP rešenja Microsoft Dynamics NAV (ex Navision). Ovi moduli su rezultat višegodišnje intenzivne saradnje konsultantskog i razvojnog tima NPS-a sa velikim brojem eksperata različitih profila i već su su u upotrebi na gradilištima širom zemlje. Zahvaljujući permanentnoj evoluciji i funkcionalnim nadgradnjama, sve je izvesnije da će ova rešenja vrlo brzo, posredstvom globalne Microsoft Dynamics partnerske mreže, biti ponuđena građevinskim i sličnim kompanijama širom sveta.

07 ATotovicUz mnogo praktičnih primera i prikaza, prisutnima je demonstrirano na koji način ova rešenja, kroz punu integrisanost sa ERP rešenjem Microsoft Dynamics NAV, omogućavaju praćenje složenih procesa u gradnji. Pristutni su imali priliku da vide i na koji je način omogućeno planiranje i upravljanje troškovima resursa (i proizvodnje), kako se radi analiza cena i stvarnih troškova pozicija, praćenje troškova i prihoda na nivou projekta, kroz sve njegove faze… Kroz brojne primere su demonstrirane i gotovo neograničene opcije izveštavanja koje postaju dostupne korišćenjem BI4Dynamics-a (www.bi4dynamics.rs), savremenog alata za napredno poslovno i projektno izveštavanje.

Bilo je reči o značaju pravovremenog sagledavanja troškova na gradilištu, načinu njihovog sagledavanja, proceni rizika od kašnjenja plaćanja i/ili neplaćanja investitora, svrsishodnosti opterećenja odgovornih inženjera vođenjem evidencije troškova.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *