Aktuelno, Materijali

Dekorativna boja za zidove – Hoblio

Dekorativne tehnike bojenja zidova su ponovo u modi zahvaljujući velikom spektru boja, kvalitetnim sirovinama i lakom održavanju.

Hoblio je nova linija čuvene firme Antiche Terre Fiorentine koja je dizajnerski unapređena, vrhunskog kvaliteta a boje ove linije proizvode izuzetan efekat prelamanja svetlosti i senke. Distributer ovih proizvoda je firma Lemix.

Karakteristike boje Hoblio

Boje su potpuno na bazi vode, ekološke i proizvedene sa pažljivim odabirom sirovina. Dizajnerska tehnika Hoblio se proizvodi u velikom broju boja koje su podeljene u tri kolor opcije: zlato (boje iz ove opcije su izuzetnog sjaja), srebro i mat.

Kako izgleda prostorija pre i posle nanošenja dekorativne boje

Pre

Posle

Pre

Posle

Kao što vidite, razlike su očigledne i novi prostor deluje punije i živopisnije.

Kako dobiti željeni ton

U osnovnu neutralnu bazu boje (kantica od 2,5 litara) se usipa jedna četvrtina, polovina ili ceo toner u zavisnosti koju nijansu boje želite. Masa se promeša dobro lopaticom ili mikserom.

Savet majstora Đure: U kanticu osnovne baze uspite prvo ¼ tonera. Zatvorite poklopac i dobro protresite kanticu. Otvorite poklopac i pogledajte ton. Ukoliko želite tamniji dodajte još tonera i ponovo protresite. Nemojte sipati ceo toner odmah jer onda u slučaju da vam se boja čini više tamna nego što bi želeli, nije moguće boju posvetliti. Znači, polako dosipajte toner dok ne dobijete odgovarajuću nijansu.

Proces nanošenja boje Hoblio

Proces nanošenja ovih boja je neverovatno jednostavan međutim potrebno je strogo se držati uputstva proizvođača. Na predhodno gletovanu površinu zida nanese se podloga i akrilna emulzija da bi se tehnika dobro uhvatla za podlogu.Uverite se da je podloga potpuno suva pa počnite sa nanošenjem tehnike. Dekorativna tehnika se nanosi u dva sloja. Prvi sloj treba biti razređen 20-25% sa vodom a drugi sloj je nešto gušći razređen 15-20%.

Tehnika se može nanositi četkom ili kompresorom. Upotrebom kompresora se dobija ujednačen izgled zida dok primenom četke na zidu ostaju zanimljive šare i zanimljiv svetlo-tanmi efekat. Moguće je ujednačavanje šara uz pomoć špakle. Nanošenje boje se vrši bez prekida na celoj površini zida. U zavisnosti od kretanja četke dobijaju se različiti efekti. Zadržite isto kretanje četke u celoj prostoriji.

Savet majstora Đure:
Kantica od 2,5 litre predviđena je za pokrivanje 25 metara kvadratnih površine. Međutim, moguće je pokriti i veću površinu ako su glet i podloga dobro urađeni.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

6 komentara

 1. NENAD

  Vemoma lep i prefinjen dekorativni zid

 2. BOJAN

  Interesuje me kako mogu saznati naziv tonera dekorativne tehnike hoblio na gore postavljenim fotografijama..unapred zahvalan

 3. Novica Stosic

  Postovani interesujeme 2 kutije x 2.5kg boja TERRE ATF AREZZO con nijansa= Perla di luce oro za 50m kv. POZDRAV I HVALA ! 063-595-045

 4. Mirjana

  Interesuje me kako da se gletuje zid koji je okrecen krecom

 5. Sofija Velinov

  Poštovani, zanima me cena kantice?

 6. Sonja Brstina

  Za cenu i poručivanje morate kontaktirati distributere.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *