Enterijer frizerskog salona po projektu Sonje Brstine; Foto: tatomirovphotography
Enterijeri

Biznis procvetao angažovanjem dizajnera enterijera na projektu salona lepote u Zrenjaninu

“Bilo je pametno što nismo uređenje enterijera radili sami već što smo angažovali arhitektu. Ovo je bilo jedno isplativo ulaganje”, kaže vlasnik salona u kojem je sada potrebno rezervisati termin nedelju dana unapred.

Frizersko-kozmetički salon 3-Mis dugo je bio u prostoru na dobro poznatoj adresi u Zrenjaninu. Međutim on je odavno prevazišao potrebe i visoke standarde vlasnika. Zbog toga ja pala odluka da se kupi novi poslovni prostor u istoj ulici ali u novoj zgradi.

Prostor je bio prazan i trebalo je ga opremiti. Odlučili su da angažuju profesionalca, odnosno da ulože u projekat enterijera. Angažovali su našu poznatu dizajnerku enterijera – Sonju Brstinu.

Investicija u projekat brzo je isplaćena!

Srodni članci na portalu Gradnja:

Funkcionalno odvajanje funkcija u salonu; Foto: tatomirovphotography

Novi prostor izgleda toliko dobro da je biznis procvetao.

Želja i zadatak vlasnika bila je da se u prostor od 55 kvadrata smesti novi salon sa čak šest različitih funkcija: frizerski salon, pedikir, manikir, šminkanje, solarijum i masaža.

Pametnim rasporedom Sonja Brstina ne samo da je uspela da u ovom prostoru smesti sve ove funkcije tako da se one ne prepliću, već i da pritom izgleda atraktivno.

Novi prostor izgleda toliko dobro da je biznis procvetao.

“Prostor u kojem smo ranije radili nije zadovoljavao rast posla niti je odražavao nas kao profesionalce. Sada smo u novom prostoru bukirani svaku nedelju unapred, a promet nam se značajno povećao. Iako nismo planirali, povećali smo i broj radnika.” – ističe vlasnik salona Marjan Markov.

6 različitih funkcija u 55 kvadrata; Foto: Sonja Brstina

Magnet za klijentelu

Kako napraviti enterijer koji je magnet za klijentelu?

“Pored najbitnije stavke – a to su dobro rešene funkcije – bilo je potrebno dizajnirati upečatljiv  i prijatan prostor za rad i boravak.” – ističe Brstina i dodaje da je dizajnom pratila osnovu, odnosno zaobljene forme oko određenih funkcija.

Sonja je koristila belu boju, nežno rozu i zelenu nijansu kao i toplu bež boju kako bi stvorila ne samo prijatnu atmosferu već i da bi prostor delovao čisto i svetlo.

“Zavese na plafonu na zaobljenoj garnišni i mural na zidu daju karakter salonu.” – kaže dizajnerka enterijera Sonja Brstina.

Zabljene površine; Foto: tatomirovphotography

Dizajnerske zamisli

Ogledalo za frizerski deo je kružan i postavljen na sredini prostora tako da su stolice za feniranje sa obe strane postavljene simetrično.

“U ram su ugrađene svetiljke kao sijalice koje izlaze iz ravni ogledala” – dodaje Sonja.

U zoni dela za šminkanje je takođe postavljeno veliko ogledalo sa ugrađenom rasvetom i koje je elipsastog oblika. Konstrukcija je izvedena od metala i ofarbana u zlatnu nijansu.

Velika visina prostora od čak 3,5 metra dozvolila je da se plafon ofarba i spuste visilice.

“Ova roza nijansa na plafonu dala je prostoru atraktivan izgled”, ističe dizajnerka enterijera Sonja Brstina.

Ogledala i murali; Foto: tatomirovphotography

Dizajnom enterijera do povećanja prometa

Kako na kraju ističe vlasnik lokala Marijan Markov, pametno je bilo to što nisu uređenje radili sami već što smo angažovali arhitektu Sonju Brstinu.

“To je bilo jedno isplativo ulaganje” – zaključuje na kraju Markov.

Angažujte arhitektu

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. MB

    Prelepo! Fantasticna Sonja!

  2. Marko

    Lepo. O ovome sanja svaka Nokti Sladja Popunjen Profil.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *