Enterijeri

Uspešno rešenje kafića prilagođenom roditeljima s decom

Kako napraviti kafić koji nije igraonica a da je pogodan i za decu koja žele da se igraju i za roditelje koji hoće da naprave predah? Evo dobrog rešenja iz Poljske!

Projektni biro 28 Form uradio je dizajn enterijera kafića u Vroclavu s jasno određenom ciljnom grupom: roditelji s decom. Zbog toga je sve u ovom kafiću prilagođeno najmlađima ali tako da se stariji ne osećaju kao da su u igraonici ili da im tu nije mesto.

Kada uđete u kafić, dočekaće vas veseo i razdragan enterijer s koloritnim stolicama i interesantno dekorisanim zidovima. Između stolova je napravljeno igralište s prozorčićima namenjeno prvenstveno za bebe. Drvena ograda tapacirana je s unutrašnje strane tako da je smanjena mogućnost povređivanja a i na ovaj način ona deluje toplije, piše Freshome.

kafic-igraonica-03

Brojni lusteri vise s plafona kreirajući zanimljiv vizuelni efekat.

kafic-igraonica-04

U prostoru su korišćene vanvremenske Eamesove plastične stolice u brojnim kombinacijama.

kafic-igraonica-05 kafic-igraonica-06

Jedan od zidova u stepeništu ofarban je boju školske table. On je vizuelno veoma sličan tabli iznad šanka a pritom dozvoljava i da deca stvarno kredom pišu po njemu.

kafic-igraonica-07

Druga etaža kafića namenjena je za stariju decu. Sprat je zamišljen kao mesto gde se klinci mogu družiti ali i kreativno provoditi vreme crtajući, sklapajući kocke i slično… dok roditelji, na spratu niže, piju kafu na miru.

kafic-igraonica-08 kafic-igraonica-09 kafic-igraonica-10

Pogledajte i kako izgleda japanska igraonica bez ijedne igračke.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *