Arhitektura

Od nekadašnje fabrike akumulatora nastao Google kampus

Poznati tehnološki gigant je u prostoru nekadašnje fabrike akumulatora u Madridu, otvorio novi kampus za 7.000 članova.

Za projekat interaktivnog radnog prostora bila je zadužena londonska arhitektonska firma Jump Studios. Oni su od ove petospratne zgrade u španskoj prestonici stvorili kreativan i dinamičan prostor, koji će biti prijatan ne samo za učenje, već i za razmenu iskustava i pokretanje novih ideja.

Google Campus Madrid 01

Ideja je bila da se primarni materijal zadrži u većini unutrašnjeg prostora. Jednostavni zidovi od opeke bili su pogodna podloga za razvijanje ostatka dizajna enterijera.

Google Campus Madrid 02

Google Campus Madrid 03

Novi ulaz u objekat pozicioniran je na južnoj strani, što je stvorilo novu vezu sa obližnjim trgom ali i sa magistralnim putem.

Google Campus Madrid 04

Najveću površinu kampusa u Madridu zauzima amfiteatar trospratne visine, koji može da primi 200 ljudi. Čelične grede koji dominiraju amfiteatrom mogu poslužiti za buduću nadgradnju prostora, ali isto tako kao i pomoćna konstrukcija koja bi prihvatila masivne draperije koje bi, po potrebi, ovom prostoru omogućile intimniju atmosferu, piše Designboom.

Google Campus Madrid 05

Veći deo prizemlja zauzima kafić i prostori za druženje i odmaranje, dok se na sledeća dva sprata nalaze radionice namenjene članovima Googlea.

Google Campus Madrid 06

Google Campus Madrid 08

U međuprostorima nalaze se manji kutci za privatne sastanke.

Google Campus Madrid 07

Foto: Gareth Gardner

Pogledajte još zanimljvih članaka na temu prenamene prostora.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *