Nameštaj i oprema

Top 10 dizajnerskih stolica

Ovo je lista 10 najboljih dizajniranih stolica svih vremena! Sve potpisuju čuvena imena i svetski poznatih proizvođača nameštaja pa se zbog toga njihove cene se kreću u rangu od 200 do 3.000 evra.

1. Grare Chair je stolica koju potpisuje dizajner Filipe Alarcão.  Izvedena je u visokosjajnom materijalu i dobro se uklapa u trpezarijske prostore ali veoma efektno deluje i kao pojedinačni komad. Dimenzije stolice su h 80/44,5 cm x 50 cm x 46 cm dok je njena cena oko 350 evra.

2. Triumph lounge chair je moderna stolica kožnog sedalnog dela i metalnih nogarama. Vrlo je efektna u prostoru zahvaljujući jarkim bojama. Cena jedne stolice je oko 200 evra.

3. Rar Rocking Chair (Rar = rocking armchair rod) je stolica koju potpisuje čuveni Eames daleke 1948. godine. Danas, ona je jedna od najprodovanijih i najpoznatijih stolica. Proizvodi je Vitra i njena cena iznosi oko 350 evra.

4. Barcelona chair je čuvena fotelja koju je dizajnirao arhitekta Mies van der Roche za nemački paviljon na Ekspo izložbi davne 1929. godine. Od 1953. godine ovu fotelju proizvodi kompanija Knoll Inc njena cena iznosi oko 1.800 evra.

5. Eiffel DSR Chair je dizajnirao Eames a njena cena iznosi 250 evra.

6. Eco chair u jarkoj zelenoj boji čija cena iznosi 80 evra.

7. Orbit arm chair su dizajnirali Robby i Francesca Cantarutti. Oca stolica je pogodna kako za privatne tako i za javne prostore kao sto su restorani i barovi. Dimenzije ove stolice su 57 x 48 x 81 cm, proizvode se u više boja a njena cena iznosi oko 110 evra.

8. Magis chair je stolica koju je dizjanirao Konstantin Grčic za kompaniju Magis. Pogodna je za spoljnu upotrebu kao i za unutrašnje uređenje.  Cena oko 800 evra.

9. Lounge and Ottoman čuvenog Eamesa jeste jedna od najpoznatijih fotelja dizajnirana 1940. godine. Izvedena je u drvetu i koži i njena cena se kreće od 4.500 evra a cena zavisi od odabranih materijala.

10. Ghost Chair koju je dizajnirao arhitekta Philippe Starck 2002. godine. Proizvodi je kompanija Kartell a njena cena iznosi oko 400 evra. Izvedena od polikarbonata, providne strukture a klasične forme idealno se uklapa u sve moderne enterijere.

 

Firme iz kategorije Komadni nameštaj:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. zidnitatu

  pod dobrom stolicom smatram ne samo dizajn već i udobnost. Dakle izgled je bitan ali ne po svaku cenu!

 2. Sonja

  U ove top dizajnerske stolice, mozemo dodati i cuvenu stolicu Panton koju je dizajnirao Verner Panton 1968 godine.

  1. Vladimir

   I Tulip chair koju je dizajnirao Eero Saarinen koja je i jako udobna iako se to mozda ne bi reklo na prvi pogled.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *