Nameštaj i oprema

Ručno rađeni akustični paneli koji smanjuju buku u prostoru

Zahvaljujući panelima firme Kvadrat, minimalistički prostori postaju prijatniji za život.

Soft Cells je ime modularnog akustičnog panelnog sistema čiji je tvorac čuvena danska tekstilna kompanija Kvadrat. Njihova osnovna funkcija je da zvučno izoluju prostor, a glavna prednost u odnosu na konkurenciju jeste prilagodljivost prostoru. Naime, oni se proizvode po meri i to u modulima od 20 centimetara pa sve do 6 metara dužine.

Soft Cells omogućava arhitektama da kreiraju minimalističke prostore koji su prijatni na oko ali isto tako i za uho.

 

Svaki modul ima konstrukciju od recikliranog aluminijumskog rama koji se ispunjava akustičnom penom i zatim oblaže tkaninom izabranom iz širokog spektra kojim raspolaže kompanija Kvadrat.

Kompanija je razvila sistem zatezanja tkanine pomoću opruga tako da materijal sigurno ostaje na mestu tokom njegovog radnog veka.

Uho će biti zahvalno

Iz kompanije ističu da akustika direktno deluje na ljude u određenom prostoru. Kako su danas aktuelni otvoreni i minimalistički enterijeri sa znatnom upotrebom betona i drugih čvrstih materijala koji često nemaju baš dobru akustiku, potrebno je uradili zvučnu izolaciju. Soft Cells omogućava arhitektama da kreiraju minimalističke prostore koji su prijatni na oko ali isto tako i za uho.

Većina modula Soft Cells proizvodi se u fabrici u poljskom gradu Poznan, piše Dezeen.

Pogledajte kako izgleda proizvodnja:

Foto: Kvadrat

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *