Novi objekti

Na Kopaoniku se gradi heliodrom s novom garažom

Predviđena je izgradnja garaže sa 200 mesta kao i helidroma za sletanje vazduhoplovnog vozila MI 17e.

Svi koji automobilom dolaze zimi na Kopaonik znaju koliko je teško pronaći parking mesto. Naša planinska lepotica pati za novom garažom koja će rasteretiti postojeća mesta za parkiranje pa zato Skijališta Srbije planiraju da izgrade garažu sa minimum 200 parking mesta, kod Vojnog doma. Osim garaže, Skijališta planiraju i izgradnju helidroma u okviru ovog projekta.

Svi oni koji dolaze helikopterom na Kopaonik znaju koliko je teško naći mesto za sletanje. Muka živa…

 

Naime, svi oni koji dolaze helikopterom na najpoznatiji srpski skijaški centar, takođe, znaju koliko je teško naći mesto za sletanje. Muka živa… Zato je predviđena izgradnja helidroma predviđenog za vazduhoplovno vozilo MI 17. Prateći prilazi, neophodne instalacije i objekti za smeštaj opreme će zadovoljiti uslove za letenje i povezivanje na sistem vazdušnog saobraćaja koji organizije SMATSA, u skladu sa Zakonom o vazduhoplovnom saobraćaju, Pravilnikom o uslovima i postupku za izdavanje saglasnosti za korišćenje aerodroma, odnosno helidroma, domaćim i inostranim standardima i preporučenom praksom za ovakvu vrstu objekata i ostalim tehničkim propisima, piše eKapija.

Izrada tehničke dokumentacije, kao i izgradnja garaže i helidroma u ski-centru Kopaonik poverena je konzoricijumu koji čine preduzeća M Enterijer gradnja iz Beograda, Mašinoprojekt Kopring Beograd, Jadran Beograd i Neo aerodromes engineering.

Vrednost ove investicije je oko 3,1 miliona evra, a projekat se finansira iz sredstava Skijališta Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto: Pixabay, eKapija

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Dr Toxic

    Jaoooo…divno…sada ce svi oni koji kupe novu opremu za skijanje i nove jakne poznatih marki brze moci da reklamiraju svoje novo perje…Sraca pa po mozak ne moraju nigde…ali ovako nekoliko puta u toku nedelje mogu da se setaju po Srbiji…ili Beogradu…jer to jedino postoji da opremu menjaju i prikazuju je…Boze koja smo mi banana…Deca nemaju sta da nam jedu a ovde usijane glave planiraju heliodrome na najskupljoj planini u ovom delu sveta…Neopravdano…Toliko lepih i naravno jesftinijih mesta po celoj Evropi…I tamo niko nista ne reklamiura…Strarlete su tamo odavno proslost ako i ocvali pastuvi…No to sporo stize u Srbiju….

Оставите одговор

Obavezna polja *