Aktuelno, Novi objekti

Socijalno stanovanje u Valjevu

Projekat domaćeg arhitektonskog biroa 1×2 zanimljiv je zato što dokazuje da čak i zgrada rađena jeftinom gradnjom može da izgleda lepo i moderno.

Zgrada je rađena kao rešenje za trajni smeštaj i integraciju raseljenih lica i izbeglica u Valjevu. Projekat je finansiralo Ministrastvo za kapitalne investicije i Vlada Italije i ITEA institut Trento a cilj je bio smestiti 35 stanova u zgradu čije građenje ne sme preći 350 evra po metru kvadratnom. Studio 1×2 je u tome uspeo i zgrada je realizovana i useljena.

Stanovi su veličine od 20 do 50 m2 a unutrašnja arhitektura čista i racionalna. Njen zanimljiv oblik, naglašeni kvadratni prozori i retro look čine zgradu dobrim primerom u građevinarsvu.

 


Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

3 komentara

  1. krnjetin

    Zanimljivo izgleda zgrada.

  2. Gordana

    Odlicna! Dokaz da jednostavnost u arhitektonskom izrazu ima visoku funkcionalnu i estetsku vrednost.

  3. Goan

    Zgrada uopste ne lici na stambenu zgradu a ponajmanje na socijalno stanovanje. Nema ni jednu terasu odnosno balkon. treba da pogledate na sta lici danas – ves na fasadi. Autor je vise brinuo o utisku kji ce ostaviti na nekompetentnu konkursnu komisiju nego na potrebe buducih stanara. Niko nije vodio rsacuna sta je to ustvari socijalni stan i koje potrebe treba da zadovolji.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *