Prima Immobiliar gradi u Bloku 64
Novi objekti

Na mestu fabrike u bloku 64 niče kompleks sa preko 300 stanova

Kompanija Prima Immobiliar planira izgradnju stambenog kompleksa u Novom Beogradu od 63.000 kvadrata.

Na mestu nekadašnje Fabrike metaloprerađivačke industrije odlivaka i modela, u bloku između ulice Tošin bunar, preostalog dela industrijskog kompleksa FOB, kompleksa fabrike IMT i poslovnog kompleksa “Airport city“ u Bloku 64, kompanija Prima Immobiliar gradiće stambeni kompleks od preko 63.000 kvadrata.

Kompeks će imati ukupno 321 stan, 33 lokala kao i 794 parking mesta na dve podzemne garaže.

Po projektu arhitekte Dušana Bojkovića, na parceli je organizovana celina kao kompleks od četiri objekta sačinjena od šest vizuelno povezanih lamela spratnosti 3Po+P+6+Ps sa centralnim delom zelenih površina sa platoom.

Projektovana su i tri nivoa podruma. Na nivou podruma -3 je nivo garaže (408 parking mesta), na nivou podruma -2 (386 parking mesta) i na nivou podruma -1 su lokali. Gradiće se ukupno 321 stan i 33 lokala. Ukupne površine (nadzemno i podzemno) I, II, III i IV faze izgradnje su bruto 71.307 odnosno neto 63.454 metara kvadratnih.

Amorfna fasada

Urbanističkim projektom kojeg je izradio Arhigram d.o.o. iz Beograda planira se četiri faze izgradnje. Prva faza, odnosno objekat 1 će imati 110 stanova i 9 lokala, druga faza imaće 53 stana i 6 lokala. U trećoj fazi gradiće se 106 stanova i 16 lokala, dok će se u četvrtoj fazi graditi najinteresantniji objekat 3 sa 52 stana i 2 lokala.

Objekat broj 3 je arhitektonski zanimljiv jer je predviđena razigrana fasada sa zaobljenim ivicama i amorfnim formama koje spajaju terase u jednu vizuelnu celinu.

Strukture stanova

Po strukturi stanovi su jednosobni, dvosobni, trosobni, četvorosobni i petosobni – penthausi. Svaka stambena jedinica ima jednu ili dve zastakljene zimsko/letnje bašte ili jednu ili dve lođe. Spratne etaže nisu međusobno identične, zbog različitog volumena i rasporeda terasa, već se naizmeično smenjuju, osim u objektu broj 3 tj, lameli „D“ gde su etaže identične.

Blok je otvoren, sa predviđenim zelenilom na 18.000 kvadratnih metara.

Javni uvid do 23. juna

Javna prezentacija urbanističkog proejkta za izgradnju stambeno-poslovnog kompeksa u bloku 64 u Novi Beograd održaće se od 15. do 23 juna. Više informacija o javnom uvidu ovde.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

12 komentara

 1. ranko

  Nerado komentarišem projekte svojih kolega, ali ovo je stvarno ispod svakog nivoa što se tiče funkcionalnosti stanova!

 2. Mare

  Ovo je olicenje “beogradskog stana” 21. veka…

  Svi projekti, svi stanovi na isti “tržišni” kalup…

  1. Dragan Markovich

   Ja sam se baš pitao šta je to „beogradski stan“. Koji je zajednički imenitalj stana u Beogradu u međuratnom, jugoslovenskom i savremenom kontekstu? Odgovor bi bio – maksimalni interest investitora.

   U međuratnom periodu, to su bili stanovi koji su maksimalno koristili uske gradske parcele, pa je središnje prolazno predsoblje davalo mogućnost da se placevi zauzimaju 80-90%.

   U jugoslovenskom periodu, to je bila vojska, pa su arhitekte težile da ugode želji svojih novih naručilaca kroz spajanje masovne i kvalitetne izgradnje u novim naseljima.

   U savremenom periodu, to su bili privatni investitori i njihova težnja ka profitu.

   Već više od 100 godina, arhitekte u Beogradu nemaju čvrst stav i ubeđenje kako treba stanovati i kako se stan treba organizovati, već lako menjaju svoja mišljenja i stanova. Igraju kako investitor svira.

   „Beogradski stan“ je, prema tome, stan po meri investitora.

   Princip je isti. Ostalo su nijanse.

   1. Stariji kolega

    Loša Vam je logika

 3. arhitekta

  dosta rudimentarno
  ali, mi se čini da se površine velike

 4. Saša

  Nemojte kojim slučajem bi Beograđani jeeee koju fabriku da ostavite. Vi ste rođeni samo za deenss. Ima ko da grbači za vas

 5. Srdjan Blok 63 s

  Gde vidis prazan prostor Ti zgradu posadi.
  Parkinga nema , dovoljno ni za postojece stanare 64 tog bloka i juzni i severni, ulice blokirane, ali bitno da se zida , otimanje zemlje , slucajno izbio pozar i sve ostalo olicenje gradnje ovih 20 god, u Beogradu. Normalno cene kvadrata paprene , parking ili garazno mesto kupujes naknadno, po visokim cenama , sve u svemu jadno.

  1. miki

   tako je! neshvatljivo šta se dešava i svi ćute jbte???

 6. Milan

  Projekat posvađan sa estetikom i funkcionalnošću. Uz malo znanja može da izgleda značajno lepše za isti novac.

 7. Zemunac

  Ma ko vam daje da se zidaju tolike ugradetine!!!!700 i nesto parking mesta znaci 1600 kola alooooo bre uzas gadim se kada cujem ovo.uskoro cemo da cekamo 2 sata preko mosta!

 8. Idi begaj

  Neće svi Srbi živeti pod jednom šljivom ali hoće u Beogradu.

 9. miki

  bože gospode pogledaj ovu ružnoću? gde će svi ti ljudi? ovo je gori horor od mesta gde živi brus vilis u filmu peti elemnt ili junak valerijan !

Ostavite odgovor

Obavezna polja *