Izgled budućih objekata na Bulevaru vojvode Stepe
Novi objekti

Ovako će izgledati Matijevićeva kula i stambeni kompleks u Novom Sadu

Na uglu dve jake novosadske saobraćajnice gradiće se dva objekta pod pravim uglom, a jedna od njih biće poslovna kula visine skoro 50 metara.

Uglom Bulevara Evrope i Bulevara vojvode Stepe, na parceli koju je kupio Matijević, odnosno firma Mat-Real Inženjering, uskoro će dominirati veliki stambeno-poslovnog kompleks sa kulom od preko 50 metara, po projektu biroa Lamda Group.

Nakon urbanističkog projekta, predstavljenog u julu ove godine, sada su se na sajtu za nekretnine ove kompanije pojavile osnove stanova i lokala zajedno sa izgledom budućih novosadskih repera.

Sudeći prema renderima, fasada kule će biti izvedena u kombinaciji fasadnih listela, strukturalne fasade od fibercementnih ploča i stakla.

Nekoliko smaknutih etaža, van osnovne zamišljene ose objekta, obloženo je staklom, što će formirati levitirajući efekat najvišeg kubičnog dela zgrade.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Presek kroz kompleks

Poslovna kula od 47,77 metara

Poslovni soliter orijentisan je ka Bulevaru vojvode Stepe sa prizemljem i 13 spratova i ukupnom visinom od 47,77 metara.

U prizemlju se planira prostor za dva lokala, dok se na višim spratovima realizuje 26 poslovnih prostora.

Pored poslovne zgrade, na parceli nepravilnog oblika površine 3.270 kvadrata u planu je i jedna stambena zgrada.

Objekti su međusobno postavljeni pod pravim uglom, pravilnih, jednostavnih osnova koje ne prate u potpunosti konture formirane parcele.

Osnova karakterističnog lokala u kuli

Stambeni soliter od 10 spratova

Stambeni soliter, položen upravno u odnosu na poslovnu zgradu, imaće ukupnu visinu od 34,71 metara sa prizemljem i 10 spratova.

U prizemlju objekta predviđena su dva lokala, dok će na ostalim etažama biti izvedeno tačno 100 stambenih jedinica.

Dve podzemne etaže, koje će povezati buduće zgrade, biće rezervisane za 183 parking mesta. Kolski pristup garaži, u profilu po dve trake u oba smera, biće omogućen putem servisne saobraćajnice koja izlazi na Bulevar vojvode Stepe.

Osnova karakterističnog stana u zgradi

Detalji na Mapi gradilišta

Statuse izgradnje ovog poslovnog-stambenog kompleksa, za koji su ishodovani lokacijski uslovi, možete pratiti na Mapi gradilišta.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

  1. miki

    kako je ovo limitiran projekat, užas

  2. Željko

    Recite RADIJATOR tako je mi Novosadjani znamo, to je najružnija zgrada u samom centru Grada.

  3. Buca

    Visinski reperi evropskog hrišćanskog grada treba da budu crkveni tornjevi. Mi smo u Beogradu dozvolili da AFI i slični zaklone i Hram i Sabornu crkvu, znači biće i Novi Sad kao Dubai!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *