Enterijeri

Ove 3D pločice, sem što lepo izgledaju, smanjuju buku u lokalu

Pri osmišljavanju enterijera ovog kafea korišćene su ručno rađene pločice Kaza koje imaju dvojaku funkciju

Kafe Melba je osmišljen kao opušteno mesto u gradu u kome se gosti mogu skloniti od svakodnevne gužve Singapura i uživati u raznovrsnim jelima. Zanimljivo je, na primer, da se doručak služi ceo dan… Međutim, ono što je još zanimljvije jeste kako je arhitekta uspeo da jednim udarcem ubije dve muve!

Cafe Melba 01

Arhitekta je imao zadatak da gostima osim zadovoljenog čula ukusa, omogući i prijatnu atmosferu za čulo sluha i vida.

 

Kafe je organizovan tako da se može prilagoditi različitim klijentima: od opuštenih ručkova, preko formalnijih večernjih dešavanja pa sve do svraćanja na piće posle radnog dana, piše na sajtu arhitekte Emma Maxwell, koja potpisuje dizajn enterijera, piše Contemporist.

Cafe Melba 02

Prostor je moguće transformisati za kratko vreme, kako bi se u njemu mogle organizovati svečanosti, na kojima može da se smesti i do 300 ljudi.

Cafe Melba 03

Kako je prvobitan prostor bio jedna velika betonska ljuska, sa dosta staklenih površina, primarna intervencija bila je kontrola akustike. Arhitekta je imao zadatak da gostima osim zadovoljenog čula ukusa, omogući i prijatnu atmosferu za čulo sluha i vida.

Povezano: Dosta vam je bučnih komšija? Ove kuće obezbeđuju miran san

Cafe Melba 04

Heksagonalne 3D pločice postavljne na zidovima, osim što predstavljaju dobar dizajnerski momenat, deo su akustičnog sistema kafea.

Cafe Melba 05

Naime, kada zvučni talasi naiđu na ove zidove obložene 3D pločicama oni se lome pa se samim tim smanjuje buka u lokalu. Interesantno, zar ne?

Povezano: 3D pločice u obliku romboida

Cafe Melba 06

Foto: Brett Boardman

Pogledajte i kako izgleda luster koji smanjuje buku u prostoru.

Firme iz kategorije Pločice:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *