Promo

Dosta vam je bučnih komšija? Ove kuće obezbediće vam miran san

Zahvaljući DWS sistemu kojima se grade Lafarge kuće ne samo da ćete biti zaštićeni od buke već ćete imati i manje račune za grejanje jer su dobro toplotno izolovane.

Lafarge kuće izgrađene su sistemom duplih poluprefabrikovanih zidova (DWS-Double Wall System). U pitanju je kvalitetan, pouzdan i efikasan način gradnje koji se odavno koristi u svetu, a od skoro i u Srbiji. Prednosti gradnje ovim sistemom nije samo poboljšana zaštita od požara i dobra termoizolacija, već i dobra izolovanost od buke.

lafarge-kuca-06
Brza i kvalitetna gradnja DWS sistemom

Povećana buka čini boravak u stambenim zgradama vrlo neugodnim, pa je zbog toga ograničavanje prenosa zvuka kroz vazduh i udarnog zvuka prevashodan cilj sistema DWS. Svakako se preporučuje upotreba plivajućeg poda preko montažnih armiranobetonskih „omnia“ ploča uz primenu elastičnih traka i ploča za sprečavanje prenošenja zvučnih udara.

lafarge-kuca-11
Energetski efikasne Lafarge kuće

Zvučna izolacija, naravno, nije jedina prednost DWS sistema. Ona omogućava brzu i jednostavnu montažu bez upotrebe oplate a smanjena je i količina armiračkih radova prilikom građenja objekta. U fabrički proizvedene zidne elemente glatke površinske obrade, ugrađeni su slepi okviri za vrata i prozore, razvodne kutije za elekroinstalacije i ostali instalacijski prodori.

lafarge-kuca-02

Ukoliko želite miran san, treba da izaberete jedan od devet različitih tipova porodičnih kuća koju će za vas Lafarge podići za samo 28 dana. U zavisnosti od odabranog modela kuće i nivoa opreme (standard, premijum, luks) cena se kreće od 374 pa sve do 900 evra po kvadratu za luksuzni objekat sa podnim grejanjem, aluminijum-drvo stolarijom i fen koil sistemom za hlađenje. Zgodno je što su Lafarge i Societe Generale spremili kredit za izgradnju kuće, za koji nije potrebno uspostavljanje hipoteke na drugu nepokretnost. Pritom, možete slobodno zaboraviti na papirologiju jer Lafarge umesto vas izrađuje tehničku dokumentaciju, traži dozvolu za izgradnju pa čak i dozvolu za upotrebu objekta. Sistem ključ u ruke! Više informacija potražite na sajtu proizvođača.

UPDATE 16.2.2021. Lafarge je u međuvremenu prestao da proizvodi ove kuće.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *