Nameštaj i oprema

Italijanski dizajn kuhinjskih šankova

Sve češće projektovanje otvorenih kuhinja prema trpezariji i dnevnoj sobi podrazumeva planiranje ugradnje kuhinjskog šanka.

Standardna visina kuhinjskih elemenata se kreće od 85 do 90 centimetara. Kuhinjski šank se može postaviti u nivou radne površine ili,što je češći slučaj, može biti nešto izdignutiji.

Preporučuje se visina od 95 do 105 cm na kojoj se može koristi standardna barska stolica. Ovim izdignutim kuhinjskim šankom kuhinja je delimično skrivena od pogleda iz dnevne sobe.

Kuhinjski šank u kuhinji Denise proizvođača Arrex le Cucine postavljen je na visinu od 90 centimetara. Ploča šanka je izvedena u istom materijalu kao radna ploča kuhinje.

Ploča šanka u kuhinji Anice je izvedena od drveta u natur boji. Izdignuta je od radne površine kuhinje za debljinu ploče od 6 centimetara.

Na slikama ispod pogledajte modele kuhinja Arcobaleno i Corallo proizvođača Arrex le Cucune.

Kuhinjski modeli proizvođača Gicinque Cucine: Bianco ghiaccio i Arancio su izvedeni u kombinaciji drveta i bele jednobojnih frontova i radnih ploča. Vrlo efektno a jednostavno, zar ne?

Ukoliko želite sami da planirate svoj prostor, pogledajte koje su optimalne dimenzije i završna obrada kuhinjskog šanka.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Šank između kuhinje i sobe – oblici i dimenzije | Gradnja - Portal građevinarstva i arhitekture

    […] Poznati proizvođači nameštaja uz svoje modele kuhinja sve češće projektuju i kuhinjske šankove. Pogledajte izgleda italijanski dizajn ovog komada nameštaja. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *