Nameštaj i oprema

Radni kutak u sobi za tinejdžere

Radni stolovi bi trebali da budu kul i lepo parče nameštaja koje se dobro uklapa sa enterijerom tinejdžerske sobe.

Dosadni i klasični stolovi ne dolaze u obzir u sobama tinejdžera jer se ne uklapaju u njihov nemiran duh. Zato pogledajte neke od modela italijanske kompanije Zalf koji se idealno uklapaju u tinejdžerski ambijent. Osim radnih stolova, ovaj nameštaj ima i dosta prostora za odlaganje knjiga, sveski i elektronskih spravica.

Bele, pastelne nijanse plave, roza, zelene u kombinaciji sa teksturama drveta najbolje će leći u enterijeru tinejdžerske sobe.

 

Nameštaj za tinejdžerske sobe uglavnom se izrađuje od univera dok se ređe korisiti MDF jer je skuplji. Bele, pastelne nijanse plave, roza, zelene u kombinaciji sa teksturama drveta najbolje će leći u enterijeru tinejdžerske sobe.

Kako bi se uklopio s ostatkom nameštaja, dizajneri savetuju da se materijal koji se koristi za izradu radnog stola pojavi na još nekom elementu u sobi. U ovom slučaju to je ploča iza uzglavlja kreveta. Ovo je prednost kod pravljenja nameštaja po meri jer možete savršeno uklopiti materijale ražličitih komada nameštaja.

Svetlo možete ugraditi u policu iznad radnog stola što će zameniti radnu lampu a pritom će izgledati dobro. Ovo je naročito pogodno rešenje ukoliko je radni sto manjih dimenzija.

Zatvorene police otvaraju se na push mehanizme ili vrlo svedene ručkice duž celih frontova. Klasične ručkice na zatvorenim elementima ne bi trebalo koristiti u tinejdžerskoj sobi jer bi to pomalo podsećalo na kuhinjske elemente.

Kombinacija više boja u tinejdžerskoj sobi može biti zanimljivo rešenje ali vodite računa da bela bude osnovna a da se ostale boje pojavljuju na manjem broju elemenata kako bi se izbeglo šarenilo. U ovoj sobi, na slici ispod, svi veći elementi su neutralni dok se boje pojavljuju samo na zidnim otvorenim policama.

Radni sto koji je na jednoj strani oslonjen na policu i konzolno pričvršćen za zid je dobro i nesvakidašnje rešenje za tinejdžerske sobe.

Nogicu radnog stola može glumiti i otvorena polica za odlaganje stvari što je veoma praktično rešenje.

Pogledaje i ove članke na portalu Gradnja.rs:

Foto: Gruppoeuromobil.com

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *