Izdvojeno, Nameštaj i oprema

Teen soba: Kako zadovoljiti želje roditelja i potrebe tinejdžera

Opremate sobu za tinejdžera? Pročitajte ove savete koji će vam pomoći da dođete do pravog rešenja.

Tinejdžeri vole privatnost i zbog toga njihovu sobu treba organizovati kao samostalnu jedinicu u stanu gde mogu da provode vreme na način na koji samo oni to žele.

Centralni deo svake sobe je naravno krevet. Ukoliko vam veličina sobe dozvoljava, najbolje je planirati šire kreveta od standardnih 90 centimetara ili dodatni krevet ispod postojećeg. Standardna dimenzija dušeka su 90×200 dok je sledeća veća dimenzija 120×200 centimetara.

decija-soba-uredjenje-9

Tinejdžeri uglavnom imaju dosta stvari: od knjiga, garderobe, muzičkih instrumenata i slično. Da bi soba bila dobro organizovana i lepa, potrebno im je obezbediti dovoljnu količinu prostora za skladištenje stvari. Osim klasičnog ormana, potrebne su im i otvorene police, ladice i komodice.

decija-soba-uredjenje-1

Radni sto je naravno nezaobilazan komad nameštaja u sobi jednog tinejdžera. Osim klasičnog rešenja da on stoji uz zid, njegova pozicija se nekada može organizovati malo drugačije – kao što je izvedeno na slici ispod.

decija-soba-uredjenje-4b

decija-soba-uredjenje-4a

Osim kreveta, prostora za odlaganje i radnog stola, ukoliko prostor dozvoljava, postavite i deo za sedenje. Jedna ili dve udobne fotelje će vaša deca sigurno iskoristiti za odmor, čitanje knjiga ili jednostavno kao kutak za druženje.

decija-soba-uredjenje-8a

decija-soba-uredjenje-8

Dok odrasli uglavnom vole sobe u mirnim tonovima, tinejdžeri uglavnom više vole jarke i žive boje. Jednu ili dve jarke i omiljene boje vašeg tinejdžera kombinujte s neutralnim nijansama drveta i belom bojom.

decija-soba-uredjenje-5a

Univer je najčešći materijal koji se koristi za izvođenje nameštaja za spavaće sobe. Veliki izbor jednobojnih dezena kao i dezena s teksturom drveta pruža bezbroj mogućnosti za kombinovanje. Pogledajte kombinacije boja u modelima soba za tinejdžere italijanskog proizvođača Doimo City Line.

decija-soba-uredjenje-2

decija-soba-uredjenje-6

decija-soba-uredjenje-6a

decija-soba-uredjenje-7

decija-soba-uredjenje-7aab

Pogledajte našu temu o dečijim sobama.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *