Enterijeri, Izdvojeno

Mali stan koji se otvara kao švajcarski nožić

U ovom stanu u Madridu, sav nameštaj je rasklopiv kako bi se svaki kvadratni centimetar što bolje iskoristio.

Arhitektonski biro Ellii renovirao je stan u glavnom gladu Španije s idejom da u njega stane što više multifunkcionalnog nameštaja ali da on može da se lako ukloni kako bi centralni prostor bio rasterećen. Zadatak nije bio nimalo lak ali je dobijeno rešenje ispalo daleko bolje nego što je vlasnica stana očekivala.

susaloon-elii-architects-3

Stan nazvan Susaloon, po vlasnici koja se zove Suzana, zapravo je veoma mali stan od samo 23,5 metara kvadratnih. Međutim, u njega su uspeli da stanu kuhinja, hodnik, kupatilo, ostava, hobi-soba, lounge i spavaća soba. Pitate se kako? Zahvaljujući rasklopivom nameštaju koji „izlazi“ iz zidova baš kao i alati u švajcarskom nožiću!

susaloon-elii-architects-9

Spuštanjem određenog nameštaja iz zida stvara se nova funkcija u prostoru. Po potrebi, sav nameštaj se može podići kako bi se oslobodio prostor za vežbanje joge.

susaloon-elii-architects-1

Iz zida izlaze krevet, ostava, trpezarijski sto, daska za peglanje pa čak i sto za akupunturu! Tu je takođe i skriveni radni kutak koji se može po potrebi napraviti jednostavnim izvlačenjem kliznog zida.

susaloon-elii-architects-4 susaloon-elii-architects-5 susaloon-elii-architects-7 susaloon-elii-architects-8 susaloon-elii-architects-10

 

Nije vam jasno kako ovo sve funkcioniše? Pogledajte video snimak i sve će vam biti razjašnjeno:

Pogledajte još ovakvih zanimljivih rešenja u našoj rubrici posvećenoj malim stanovima.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *