Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer niškog disko bara Princip s motivima džungle

U centralnom gradskom jezgru Niša otvoren je ПРИНЦИП! Disco Jungle bar kojeg karakteriše industrijski dizajn.

Nišlije su dobile još jedno atraktivno mesto za noćni provod, čiji projekat potpisuje biro Arhitektura Budjevac. Ovog puta u pitanju je disko bar podeljen u dve zone: delimično natkrivena bašta s visokim sedenjem, i unutrašnji deo za zimske periode. Dok u enterijeru dominira zid sa dekorativnom tehnikom i velikim ćiriličnim imenom lokala, u bašti centralnu poziciju ima mural koji je delo umetnika Andreja Žikice Arteza.

princip-nis-budjevac-02

Baštom dominira mural sa disko motivima kao i DJ pult koji je smešten na čeličnom stolu dugačkom šest metara.

 

Odmah ispod dominatnog murala sa disko motivom, smešten je pult za DJ-a koji je sastavni deo najvećeg komada nameštaja u lokalu – stola dugačkog 6 metara od čelične konstrukcije sa masivnim drvenim gredama. Iznad stolova vise sajle o koju je okačena rasveta što posetiocoma stvara utisak da se nalaze u zatvorenom prostoru.

princip-nis-budjevac-13

princip-nis-budjevac-04

U eksterijeru industrijskog stila dominiraju materijali kao što su beton, drvo i opeka, a ovu kombinaciju vizuelno razbijaju površine stolova sa patchwork pločicama.

princip-nis-budjevac-05

Pored interesantnog zida sa natpisom ПРИНЦИП!, u enterijeru dominiraju drvene gredice na plafonu koje se u nišama spuštaju po zidovima kreirajući mesta za pozicioniranje vinskih flaša. Ceo ambijent upotpunjuje nadgradna spot rasveta kao i poznate Tom Dixon visilice iznad separea.

princip-nis-budjevac-06

princip-nis-budjevac-10

Lavabo u obliku betonskog korita postavljen je centralno u toaletu pa mu se može prići sa svih strana.

 

I u toaletima su primenjena interesantna enterijerska rešenja. Pored Artezovih murala sa afro pevačicama i motivima džungle, jedan od glavnih detalja jeste lavabo u obliku betonskog korita centralno postavljen u toaletu kojem se može prići sa svih strana.

Ogledalo na zidovima, otisak šake na staklu, industrijske slavine: sve su ovo detalji koji čine enterijer lokala intrigantnim.

princip-nis-budjevac-09

princip-nis-budjevac-08

Pogledajte i kako je stara novosadska kuća pretvorena u kafić.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *