Enterijeri, Izdvojeno

Stara novosadska kuća pretvorena u kafić

Nakon tri beogradske, nova, četvrta po redu Kafeterija otvorena je u srcu Novog Sada, u ulici Kralja Aleksandra broj 2.

Lanac Kafeterija dobio je još jedno mesto za uživanje i jutarnje buđenje. Novosadska Kafeterija prostire se na 130 kvadrata prostora a raspolaže sa 80 sedećih mesta, u okviru kojeg su posebni uređene particije, kao i spoljašnjom terasom sa 40 sedećih mesta.

Prema još jednom specifičnom rešenju arhitekte Jelene Stanojević, Kafeterija je konceptualno podeljena na particije paravanima, koje tako velikom prostoru daju osećaj intimnosti i izdvojenosti.

kafeterija-novi-sad-02

Ni ovog puta u Kafeteriji nisu izostali veliki community stolovi, kao ni udobne sofe i fotelje u kojima su ljubitelji brenda Kafeterija već navikli da uživaju.

kafeterija-novi-sad-07

Kafeterija je smeštena u staroj novosadskoj kući koja datira iz 19. veka što je arhitekti poslužilo kao glavna inspiracija pri projektovanju pa prostorom sada dominiraju zidovi od stare opeke kojima je nanovo vraćen nekadašnji sjaj.

kafeterija-novi-sad-03

U spoju sa sada već karakterističnim kafeterijskim nameštajem od drveta kao i udobnim restauriranim foteljama iz 60-tih ova Kafeterija odražava duh dobrih starih vremena.

kafeterija-novi-sad-06

Velika crna zidna platna i u ovoj Kafeteriji su ukrašena umetničkim crtežima akademskog slikara MaStera.

kafeterija-novi-sad-11

Kao najveći izazov prilikom projektovanja i nastanka ove Kafeterije arhitekta ističe težnju da se tradicionalni kontekst u kome se našla spoji sa već prepoznatljivim industrijskim dizajnom kakav smo već navikli da vidimo u ranijim kafeterijama.

kafeterija-novi-sad-05 kafeterija-novi-sad-04 kafeterija-novi-sad-08 kafeterija-novi-sad-09 kafeterija-novi-sad-10

Pogledajte i kako izgleda enterijer restorana Mima’s Fit&Sit.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *