Nameštaj i oprema

Kako urediti sobu za dva deteta

Male sobe u koje treba da se smeste dva kreveta su izazov čak i za vrhunske dizajnere. Kako bi vam olakšali uređenje i organizaciju sobe za klince predstavljamo vam rešenja engleskog proizvođača nameštaja Stemik Living.

Svaka soba poseduje dva kreveta smeštena na jedan ili, ukoliko spratna visina to dozvoljava, na dva nivoa.  Sadrže dosta prostora za odlaganje stvari ali i obavezan radni kutak. Ceo prostor sobe treba da bude maksimalno iskorišćen a da cela soba ipak ostavlja dobar utisak – nepretrpanog prostora.

Plava spavaća soba na slici ispod sastoji se iz dva kreveta, radnog stola i velikog ormana. Ukupna dužina kompozicije kreveta i ormana u obliku mosta je 3,57 metrara. Radni sto je dužine 140 centimetara.

decija soba za dva deteta

decija soba za dva deteta 2

decija-soba-za-dva-deteta-2aKreveti na dva nivoa su uvek praktično rešenje ukoliko posedujete sobu manjih dimenzija.

Za smeštanje dva kreveta, ormara i radnog stola biće vam potreban prostor od 3 x 2,5 metara (pogledajte sliku pored).

Izlazak na gornji nivo je olakšan stepeništem koje se nalazi uz zid ali koji takođe služi i kao prostor za odlaganje. Ispod gazišta su ugrađene ladice koje se vrlo lako izvlače a obezbeđuju neophodan dodatni prostor za smeštanje sitnica.

decija soba sa dva kreveta

decija-soba-sa-dva-krevetaZa duge a uske sobe ovo je praktično rešenje za smeštanje dva kreveta. Potrebna dužina sobe je 4,43 metara.

Širina kompozicije je 222 centimetra (pogledaj na slici pored) dok je za nesmetan prolaz potrebno minimun 65 centimetara. Zbog toga minimalna širina sobe treba da bude 2,87 metara.

 

Pogledajte još neke primere maštovitog uređenja dečije sobe. Ukoliko vaši klinci vole muziku to može da posluži kao zanimljiv motiv za uređenje.

muzicka-soba

muzicka-soba-2

muzicka-soba-3

(stemik-living.co.uk)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Mery

    Poštovani,
    Zainteresirana sam za sobu za dvoje dječiju,stoga vas molim da me kontaktirate.
    Lp

  2. Nedz

    Treba soba za decu 2 kreveta I komoletna soba

Ostavite odgovor

Obavezna polja *