Prostoria i ove godine na Sajmu nameštaja; Fotografije: Igor Conić
Izdvojeno, Nameštaj i oprema, Sajmovi

Raport sa Sajma nameštaja u Beogradu 2019.

Ovo su najbolje sofe, fotelje, stolice i stolovi sa sajma po izboru naše dizajnerke enterijera Sonje Brstine.

Dizajnerski komadi od punog drveta, neutralne nijanse s krupnim teksturama, retro look, komadi „inspirisani“ nameštajem poznatih brendova i neka nova imena na našoj sceni – sve ovo smo videli na Sajmu nameštaja 2019. u Beogradu, piše Sonja Brstina za portal Dizajn enterijera.

Izabrali smo za vas najbolje komade nameštaja za svačiji džep i saznali smo koliki su sajamski popusti. Ali, krenimo ispočetka i to do Hale 3 koja je i ovaj put bila najzanimljivija. A tamo se, sada već tradicionalno, našao proizvođač iz Sente…

Extraform – sofa kao pero

Sofa Arco širine 230 cm punjena perjem može se kupiti po ceni od 230.000 do 302.000 dinara u zavisnosti od da li odaberete štof ili kožu. Extraform odobrava sajamski popust od 25%.

Extraform, sofa Arco

Nitea – zna se ko je Gazda

Ove godine na štandu kompanije Nitea dominira nameštaj Gazde. Stolice od punog drveta Muna i Jara (s oblom ili oštrijom ivicom) prodaju se po ceni od 300 evra sa sajamskim popustom. (puna cena oko 430 evra)

Gazda, stolice Muna i Jara

Natuzzi – sofe od masline

Ugaona sofa Herman u dimenziji 374×259 cm sa sajamskim popustom od 20% košta 5.920 evra dok trosed Gio u dimenziji 261×108 cm košta 4.000 evra. Trosed je izveden od punog maslinovog drveta i tkanine, u krupnom tkanju koji je dosta aktuelan ove godine.

Natuzzi, ugaona garnitura Herman

Izložene su i fotelje Cassia u istom materijalu i retro izgledu sa cenom od 2.000 evra.

Natuzzi, fotelje Cassia

Atlas Užice – široki spektar

Ugaona garnitura Landscape u dimenziji 340×160 cm u premium štofu i koži košta 289.950 dinara, a ako se odlučite za nešto povoljniji štof, cena se kreće od 181.000 dinara.

Ugaona garnitura Landscape u dimenziji 340×160 cm u premium štofu i koži košta 289.950 dinara, a ako se odlučite za nešto povoljniji štof, cena se kreće od 181.000 dinara.

Atlas, sofa Landscape

Garda – konfiguracija po želji

Naš omiljeni domaći proizvođač outdoor nameštaja za terase i balkone, Garda je ove godine na sajmu predstavio zanimljiv novitet. U pitanju je modularna sofa Ataman, koja se sastoji od pet modula koji se uklapaju po želji. Tu je deo sa stolićem, ugao, centralni deo… modulacijama možete napraviti dimenziju koja vam odgovara. Cena dela koji se sastoji iz sedalnog dela i stolića sa metalnom pločom košta oko 1.000 evra (- 30% sajamskog popusta), centralnog sedalnog dela oko 1.100 evra (- sajamski popust 30%).

Garda, modularna sofa Ataman

Prostoria – Disko sofa

Brend kojeg obožavaju arhitekte, ovaj put je na sajmu predstavio novitet – sofu Low Life u intenzivnoj jarko ljubičastoj boji. Ovaj set može da se sastavio iz elemenata dubine 125 i 180 centimetara (širine 90 cm) i zaista je ugodan za opuštanje i dugačke bioskopske večeri. Sofa je napravljena od rastegljivog poliestera koji ujedno spada u najkvalitetnije materijale danske kompanije Kvadrat. Cena modula je od 195.000 do 245.000 dinara.

Prostoria, sofa Low Life

Catra Home – moderna klasika

Ovaj domaći brend je predstavio model Plateia u dimenziji 320×160 centimetara. Cena ovog modela u štofu je od 1.200 do 1.900 evra.

Catra Home, sofa Plateia

Ceo izveštaj Sonje Brstine sa sajma pročitajte na portalu Dizajn enterijera

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Biljans

    Bravo. Bas ste izabrali namestaj za svaciji dzep?

  2. miki

    otprilike! ispod 1000evra sofe nema ,jeftinija ne postoji i plus koja odgovara sobi 7×5 samo ko ima toliki dnevni boravak u srbiji?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *