Foto: Shannon McGrath
Enterijeri, Izdvojeno

Dugačka i uska kuća sa sjajnim enterijerskim rešenjima

Zahtevan plac može biti noćna mora ali i izazov za arhitekte. Pogledajte kako je rešena arhitektura u ovoj kući izdužene osnove.

Ni kod nas nije redak primer da se kuća mora smestiti između dva postojeća objekta ne ostavljajući puno prostora projektantima za kreativna rešenja. Ipak, ovaj plac u Australiji inspirisao je arhitektu ne samo da izvuče maksimum iz otežane situacije već i da napravi pravo malo remek-delo. Koristeći pametne koridore, svetle boje na zidovima i drvene obloge tople boje, kuća deluje prostrano, enterijer ušuškano bez imalo osećaja da se nalazite u tunelu.

alfred-street-residence-studiofour_portada

Iako kuća ima jedan veliki hodnik, izbegnut je osećaj skučenog prostora koristeći prozore od poda do plafona. Zahvaljujući tome u kuću prodire puno prirodnog svetla.

alfred-street-residence-5

U prizemlju je smeštena dnevna soba s trpezarijom, kuhinjom, kupatilom kao i jednom spavaćom sobom dok su na spratu još dve spavaće sobe i veliko kupatilo.

alfred-street-residence-7 alfred-street-residence-6alfred-street-residence-2 alfred-street-residence-3alfred-street-residence-8

alfred-street-residence-9

Foto: Shannon McGrath

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *