Enterijeri

Enterijer frizerskog salona koji stavlja ogledala u drugi plan

Za razliku od klasičnih salona lepote gde je akcenat na što većem broju ogledala, ovde su ona u okačena s plafona kako bi se podstakla interakcija između frizera i klijenta.

U atinskom delu grada Kolonaki, na mestu nekadašnje apoteke, otvoren je frizerski salon pod imenom Talkin’ Heads. Londonski projektni studio Bureau de change izabrao je pozorišnu scenu kao ideju vodilju za realizaciju enterijera. Redizajn je podrazumevao uređenje 50 metara kvadratnih prostora, koji se prostire na dva nivoa.

Talkin' heads 01

Želja klijenta bila je da se u potpunosti izbegne klasičan „frizerski“ enterijer . Arhitekti su ovu ideju organizovali tako što su „scenu“ izneli na prednji transparentni deo a pozadina je organizovana kao tehnička podrška i deo „iza scene“.

Talkin' heads 02

Gledano sa ulice i sa ulaza, akcenat je dat na ramove koji kaskadno vise sa plafona. Ovih 130 ramova, zakačeni na čelične žice debljine 1 milimetar razigrano popunjavaju volumen prostora.

Talkin' heads 03

Ramovi su različitih veličina i većina njih nema ogledalo u unutrašnjosti, ukazujući na ideju da se klijent i frizer usmere jedno na drugo. Neki od ramova imaju obostrano postavljena ogledala kako bi se svetlost u prostoru bolje reflektovala.

Talkin' heads 04

Talkin' heads 05

Pogledajte i kako izgleda enterijer frizerskog salona u Japanu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *