Enterijeri

Enterijer restorana inspirisan retro video-igarama i Noir filmovima

Šta se desi kada azijskoj hrani dodate malo začina iz industrije zabave? Dobije se eklektičan restoran kao što je ovaj.

Restoran Button Mash nalazi u Echo Parku, gusto naseljenoj četvrti centralnog Los Anđelesa u kojoj kao pečurke posle kiše niču novi, dobro dizajnirani prostori. Takav je i ovaj restoran s visokim plafonom i betonskim podom, površine od 370 metara kvadratnih, koji je dizajniran u fuziji raznih stilova i inspiracija kako bi se postigao vanvremenski izgled.

Button mash 01

Restoran je podeljen u tri zone: trpezariju, sobu sa fliperima i soba s automatima a sve njih međusobno povezuje prostrani bar. Svaki prostor je drugačije dizajnerski izveden, ali su vizuelno povezani kako bi podstakli interakciju, piše Dezeen.

Button mash 02

Trpezarija je intezivno osvetljena preko velikih staklenih površina, koje pružaju pogled na prometnu ulicu.

Button mash 03

Soba sa video-igrama, za razliku od trpezarije, je intimnija. U njoj su smešteni fliperi ali i legendarni automati na kojima možete igrati klasike kao što su Punch Out, Space Harrier ili NBA Jam.

Button mash 04

Na meniju novog restorana u ponudi su raznovrsna azijska jela, kao i veliki izbor vina i piva.

Button mash 05

Dizajn restorana inspirisan je Los Anđelesom iz različiitih vremenskih perioda a ideja za izbor boja i materijala pronađena u 80′ i 90′ godinama. Inspiraciju su nam pružili i klasični Noir filmovi, poput Chinatown.

– rekli su Design Bitches, (da, stvarno se tako zovu) arhitektonski studio zaslužan za enterijer restorana.

Button mash 06

Arhitekte iz Design Bitches, vođene su željom da arhitektura može i treba da bude dotupna širokoj publici, pa su tako preko restorana Button Mash, stanovnicima Los Anđelesa pružili novo dizajnersko iskustvo.

Button mash 07

Naravno, ime restorana nije slučajno stavljeno. Button Mash je termin koji je korišćen kod igara na automatima koje su zahtevale da veoma brzo klikćete po tasteru ne biste li izveli neku traženu akciju.

Button mash 08

Foto: Laure Joliet

Pogledajte naš članak o miksu Minecrafta i arhitekture:

Video-igre i arhitektura: Najbolje zgrade u Minecraftu

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *