Aktuelno, Enterijeri

Enterijer spa centra u Beogradu

Nebojša Glavonić autor je projekta novog luskuznog spa centra u Beogradu koji odiše tamnim tonovima.

Kroz istraživanje značenja samog pojma, njegovih karakteristika i istorijata, inspiracija je proizažla iz elemenata prirode, vulkana i vodenih prostranstava. Vulkansko crna boja koja dominira celim enterijerom odnosi se na kolorit i značenje vulkanskog kamenja, koje se inače koristi za tretmane masaža i u saunama. Zelena boja oslikava prirodu, biljke i životinje, a tirkizno plava svežinu, bistrinu i okeane.

Kao najveća i najinteresantnija zona objekta je bez sumnje prostorija u kojoj se nalazi spa bazen, jednostavne forme sa tirkizno plavim pločicama, oko kojeg se nalaze ležaljke i tepidarijumi kao i mini bar. Iznad bazena se nalazi plafon sa diskretnom rasvetom i floralnim printom koji svojom formom prati linije bazena i povezuje se sa ostalim elementima u prostoriji.

U prostoriji za masažu se nalaze tri stola između kojih su postavljene komode za odlaganje potrebnih stvari i preparata za određene tretmane, kako bi se što funkcionalnije obavljao tretman. Da bi se jos dodalo na toplini atmosfere korišćeni su materijali na bazi drveta (tikovina) koji su, u zavisnosti od prostora, premazivani odredjenim procentom laka. Sauna sama po sebi i svojoj ulozi nije osetila neke velike izmene, upravo zbog njene primene, sem što je napravljena kombinacija dve vrste materijala na bazi drveta. Kombinovani su beli bor i crveni kedar, gde je za horizontalno postavljanje korišćen crveni kedar kako bi simulirao slivanje lave iz vulkana i razbio jednoličnost u prostoru. Nakon tretmana u sauni korisnici odmah mogu ući u kupatilo koje je samo njima na raspolaganju u kojima takođe mogu osetiti prisustvo elegantno crnog mozaika i zelenih printova na vratima tuš kabina.

(Dia.rs)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

5 komentara

 1. tatjana

  Savrseno! Mozemo li  znati gde se tacno nalazi?

 2. Izgradnja Bazena

  Zaista lep projekat. Da li je zaživeo?

 3. Draga

  Stvarno jako lepo. Gde se nalazi i koliko košta jedan spa vikend?

 4. stasa

  E stvarno je mnogo mracno , kada me izmasiraju i spavnem 15 min. ili pola sata treba da nastavim dalje…zemaljskim stazama …a ne podzemnim lavirintom.Ne vidim nigde vezu sa okruzenjem i to me brine.

 5. stasa

  ..samo da dodam jos nesto ,sve ovo ima opravdanja ako je uz neku kockarnicu ,tu nije bitno okruženje još je bolje kada te zbune da neznas gde se nalaziš!!!!!!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *