Nebojša Glavonić autor je projekta novog luskuznog spa centra u Beogradu koji odiše tamnim tonovima.

Kroz istraživanje značenja samog pojma, njegovih karakteristika i istorijata, inspiracija je proizažla iz elemenata prirode, vulkana i vodenih prostranstava. Vulkansko crna boja koja dominira celim enterijerom odnosi se na kolorit i značenje vulkanskog kamenja, koje se inače koristi za tretmane masaža i u saunama. Zelena boja oslikava prirodu, biljke i životinje, a tirkizno plava svežinu, bistrinu i okeane.

Kao najveća i najinteresantnija zona objekta je bez sumnje prostorija u kojoj se nalazi spa bazen, jednostavne forme sa tirkizno plavim pločicama, oko kojeg se nalaze ležaljke i tepidarijumi kao i mini bar. Iznad bazena se nalazi plafon sa diskretnom rasvetom i floralnim printom koji svojom formom prati linije bazena i povezuje se sa ostalim elementima u prostoriji.

U prostoriji za masažu se nalaze tri stola između kojih su postavljene komode za odlaganje potrebnih stvari i preparata za određene tretmane, kako bi se što funkcionalnije obavljao tretman. Da bi se jos dodalo na toplini atmosfere korišćeni su materijali na bazi drveta (tikovina) koji su, u zavisnosti od prostora, premazivani odredjenim procentom laka. Sauna sama po sebi i svojoj ulozi nije osetila neke velike izmene, upravo zbog njene primene, sem što je napravljena kombinacija dve vrste materijala na bazi drveta. Kombinovani su beli bor i crveni kedar, gde je za horizontalno postavljanje korišćen crveni kedar kako bi simulirao slivanje lave iz vulkana i razbio jednoličnost u prostoru. Nakon tretmana u sauni korisnici odmah mogu ući u kupatilo koje je samo njima na raspolaganju u kojima takođe mogu osetiti prisustvo elegantno crnog mozaika i zelenih printova na vratima tuš kabina.

(Dia.rs)