Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer vegatarijanskog restorana EmChi u Novom Sadu

Arhitekta Andrea Tamaš Dačić potpisuje projekat enterijera restorana u kojeg upotpunjuje slika u perspektivi arhitekte Marijane Veliki Majstorović.

Enterijer vegetarijanskog restorana u Miletićevoj ulici 43 je rezultat spoja ograničavajućih okolnosti sa pozitivnim pristupom svih učesnika u stvaranju EmCHI priče.

Pogledajte kako je lokal izgledao pre enterijerske intervencije.

Zatečeno stanje

Postojeće stanje odabranog prostora bilo je predefinisano enterijerskim rešenjem s početka devedesetih godina: naglašen talasasti oblik šanka i bine, kao i jarki kolorit crvene i crne boje. Veliki građevinski radovi nisu bili opcija, a vlasnik prostora je takođe uslovio da se pojedini elementi enterijera koji su izrađeni od punog drveta kao što je to ploča šanka, sačuvaju.

Novo enterijersko rešenje

emchi-andrea-tamas-08

U okvirima datih okolnosti, želja vlasnice novog restorana Emine Elor, da se stvori prijatan ambijent sa naglaskom na upotrebu što više prirodnih materijala i svetlih boja – usmerio je rešenje ka svesnom low-budget konceptu. Bojenjem celog prostora u belu boju, dobijena je podloga za implementiranje drvenih letvica u natur boji drveta kao nosioca ideje o upotrebi prirodnih materijala.

emchi-andrea-tamas-02

Upotreba letvica skrenula je pažnju sa zatečenih postmodernističkih oblika i povezala u celinu postojeći šank sa novom klupom koja je postavljena duž jednog celog bočnog zida.

emchi-andrea-tamas-03

Aplikacijom tapeta floralnih motiva na spušteni plafon iznad šanka i bočne strane bine, prostoru su dodate boje i razigranost.

emchi-andrea-tamas-04

Enterijer upotpunjuje slika u perspektivi arhitekte Marijane Veliki Majstorović koja je urađena na bočnom zidu iznad klupe.

emchi-andrea-tamas-05

Na izbor rasvete najviše je uticao momenat budžeta, pa se postavka običnih sijaličnih grla na kablove razapete iznad stolova pokazala kao ekonomski prikladno a u isto vreme enterijerski efektno rešenje.

emchi-andrea-tamas-06

U zajedničkoj nameri klijenta i arhitekte da se stvori mesto gde je zdrava ishrana u prvom planu, urađen je prijatan i nepretenciozan enterijer sa dobrom energijom koju osete svi posetioci.

emchi-andrea-tamas-07

Pogledajte enterijer ove beogradske poslastičarnice:

Živopisan enterijer poslastičarnice Čupava Desa

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *