Enterijeri, Izdvojeno

Enterijeri McDonald’s restorana uskoro u industrijskom stilu?

Betonski stolovi i svetla koja menjaju jačinu u zavisnosti doba dana, u novom Meku u Hong Kongu možda najavljuju enterijerske promene u čuvenom lancu brze frane.

Navikli smo da McDonald’s enterijeri delujuju ušuškano i toplo, međutim, sudeći po novom restoranu u Hong Kongu možda nas čeka veliki zaokret. Novoizvedeni restoran brze hrane, čiji projekat potpisuje brending konsultantska agencija Landini Associates, je više u industrijskom stilu koji će se dopasti hipsterima.

McDonalds-Landini-Associates-16

Ono što se odmah primećuje jesu masivni betonski stolovi, kojima su pridružene crne drvene stolice, postavljeni uz zidove obrađene dekorativnom tehnikom koja imitira strukturu betonskih ploča. Pored betona, od materijala se pojavljuju još i cink i hrast, piše Dezeen.

McDonalds-Landini-Associates-02

Prostor deluje tamnije nego što smo navikli u McDonald’s restoranima. Za to je zadužena rasveta koja menja jačinu u zavisnosti od doba dana: noću su svetla prigušenija a danju svetlija.

McDonalds-Landini-Associates-04

U novom restoranu odustalo se i od dobro poznatih grafičkih rešenja. Nova grafike su smirenije, jednostavnije i klasičnije.

McDonalds-Landini-Associates-05

Velika novina je da je kuhinja potpuno otvorena za poglede. Ranije smo mogli da naslutimo šta se dešava u kuhinjskom delu a sada će se burgeri spremati pred vašim očima… doduše iza crvenog pleksiglasa.

McDonalds-Landini-Associates-11

Salate, deserti i sokovi su sada izloženi u staklenim vitranama kako bi kupci imali bolji uvid u to šta kupuju.

McDonalds-Landini-Associates-07

Kupci mogu da naruče hranu za šalterom ili za kompjuterizovanom konzolom gde po plaćenom računom preuzimaju hranu na ekspresnoj liniji.

McDonalds-Landini-Associates-10

Ovakva enterijerska rešenja biće primenjena za početak u Australiji, Kini i Singapuru a nema informacija da li će ovakvi McDonald’s restorani stići i u Ameriku i Evropu.

McDonalds-Landini-Associates-06McDonalds-Landini-Associates-08 McDonalds-Landini-Associates-09 McDonalds-Landini-Associates-12 McDonalds-Landini-Associates-13 McDonalds-Landini-Associates-14 McDonalds-Landini-Associates-15 McDonalds-Landini-Associates-17 McDonalds-Landini-Associates-18

McDonalds-Landini-Associates-03

Foto: Ross Honeysett

Proverite i kako izgleda deluxe McDonald’s u Gruziji.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *