Nameštaj i oprema, Sajmovi

Foscarini na Cosmitu 2013: Svetiljke neobičnog dizajna

Na sajmu nameštaja u Milanu, Cosmit 2013, čuveni proizvođač svetiljki Foscarini predstavio je novitete koje su privukle veliku pažnju zbog svojih nesvakidašnjih formi.

Model  Nuage je trodimenzionalna modularna svetiljka sastavljena iz pet modula koji se preklapaju. Dizajner Philippe Nigro inspiraciju je dobio iz optičke umetnosti, avagardnog pokreta 60-tih godina. Uz pomoć linija i rešetki, stvorena je zidna svetiljka koja nije nikada ista – koja se menja u zavisnosti od položaja posmatranja. Lampa je napravljena od polikarbonata a dimenzija jednog modula je 63 x 54 i dubine 16 centimetara.

svetiljka

svetiljka-zid

svetiljka-za-zid

Podna lampa Stewie koju je dizajnirao Luca Nichetto izdvaja se od konkurencije po svom zanimljivom obliku, velikim dimenzijama, maloj težini ali i specifičnim materijalima od kojih je napravljena. Lampa koja i kada je isključena deluje kao skulptura izvedena je u kombinaciji polietilena i spacijalne tkanine. Dimenzije ove podne lampe su 77 x 69, debljine 26 centimetara.

podne-svetiljke

svetiljka-1

svetiljka-za-pod

Tuareg, nova svetiljka koju je dizajnirao Ferruccio Laviani, sastoji se od jednostavnih cevastih elemenata koje podsećaju na umetničku svetleću instalaciju. Lampa visine 208 centimetara i ugrađenim LED svetlom idealna je za velike prostore kao što su ulazi, hodnici i saloni.

sajam-milano-foscarini

svetiljka-instalacija

Zidna svetiljka Flip izrađena je od polikarbonata i može se postaviti u više različitih položaja sklapanjem unazad. Ovo kretanje podseća na rad krila i omogućava usmeravanje svetolosti ka plafonu, zidu ili ka podu.

flip-svetiljka

zidna-svetiljka-flip

Pogledajte sve članke sa Sajma nameštaja u Milanu 2013.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *