Opremanje

Google uskoro provera kako vam rade radijatori

Google je najavio kupovinu firme Nest za 3,2 milijarde dolara, što je potez koji će prisustvo ovog tehnološkog giganta u našim kućama značajno povećati.

Kompanija Nest osnovana 2010. godine od strane Tonija Fadela i Meta Rodžersa, bivših rukovodilaca kompanije Apple, specijalizovala se za proizvodnju uređaja koji detektuje temperaturu i dim u stanu i alarmiraju preko pametnog telefona. Potez Googla sugeriše da ova kompanija želi da se na vreme pozicionira na tržištu „pametnih kuća“ u kojima aparati i oprema međusobno komuniciraju. Ako je u stanu hladno, uređaj će automatski pojačati grejanje. Ako oseti dim, alarmiraće vatrogasce i poslati upozorenje preko aplikacije.

google-nest-radijatori-2

Integrisanje takvog sistema u domove pre rivala i slične primoraće konkurenciju kao što je Apple da prilagodi svoje buduće proizvode Googleovoj tehnologiji i protokolima.

Bez obzira na to što je Android u vlasništvu Googlea, Nest uverava svoje korisnike da će tehnologija ostati kompatibilna i sa Appleovim iOS softverom i drugim veb pretraživačima.

google-nest-radijatori-3google-nest-radijatori-1

Pročitajte još zanimljivih tekstova o pametnim kućama.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *