Nameštaj i oprema

Gradnja.rs u poseti fabrici Jacuzzi u Italiji

Redakcija Gradnja.rs je u saradnji sa EuroDomom, ekskluzivnim zastupnikom proizvoda Jacuzzi za Srbiju, posetila izložbeni salon i najveću fabriku hidromasažnih kada u Evropi. Saznajte kako izgleda fabrika i koji su noviteti ovog renomiranog proizvođača.

Početak istorije Jacuzzi počinje u Americi kada italijanska porodica patentira prvu hidromasažnu kadu po principu pumpi koji se postavlja u običnu kadu. Pored nežne masaže, prvobitna uloga ovog patenta je u lečenju i rehabilitaciji. Danas, kako napominju u Jacuzziju, moderna tehnologija aktivira tri osnovna ljudska čula: dodira, vida i mirisa.

Slogan kompanije Jacuzzi za ovu godinu je „The Shape of Wellness“ čime žele da naglase da im je bitan ne samo oblik kada koje proizvode već i tela koja u njima treba da uživaju.

Jacuzzi je „zelena fabrika“ jer se 99% otpadnog materijala reciklira. Iskorišćena voda se čisti i vraća u proizvodnju. Solarni paneli proizvode električnu energiju potrebnu za proizvodnju a u danima kada fabrika ne radi (vikendom) višak struje se plasira na tržište i ostvaruje se profit.

Izložbeni salon u fabrici
Jacuzzi salon

Unutar farbike Jacuzzi

Upoznali smo se sa procesom proizvodnje hidromasažnih kada i spa bazena. Proizvodnja kada počinje izborom akrilnih ploča različitih dimenzija. Zagrejane ploče se vakumom prijanjaju u kalup čime se dobija oblik buduće kade. Pošto je ovakav materijal mekan potrebno je laminirati kadu sa spoljne strane drvenim opiljcima. Nakon sečenja krajeva, buše se rupe za postavljanje pumpi i masažera. Prethodne faze su automatizovane dok se postavljanje pumpi i masažera radi ručno. Nakon kompletiranja, svaki primerak kade se puni i testira.

Skladište kalupa. Cena jednog kalupa je 30.000 evra
Kade pre postavljanja pumpi i masažera
Pakovanje kada za transport u drvene kutije

Jacuzzi noviteti: Sasha i Frame

U izložbenom salonu, pored standardih modela, mogli smo videti i ovogodišnje novitete: modele Sasha i Frame.

Model koji spaja tuš kabinu, tursko kupatilo i saunu zove se Sasha. Kombinaciju ove tri funkcije birate sami pa možete na primer uzeti samo tuš kabinu i saunu. Visine je 2,20 metara, dimenzija osnove 4 x 2 metra. Suština ovog modela jeste da sada možete imati spa centar u svojoj kući pa su zato njegove dimenzije i instalacije prilagođene kućama i stanovima. Ovaj proizvod će doći u Srbiji posredstvom Eurodoma ali cena još nije utvrđena.

Sasha: Model sa sve tri funkcije

Frame je dobio ime po svom kutijastom obliku i spada u najnoviju generaciju hirdro-masažnih tuš kabina. Ima integrisane audio-video sisteme i LED svetla koje dodatno opuštaju čula.

Prva serija modela Frame izlazi iz proizvodnje u julu

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. jelena

    Profesionalno i za uzor. Sve je podređeno čoveku i prirodi.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *