Aktuelno

Gradnja stanova u Ovči

Fond za finansiranje izgradnje stanova solidarnosti mogao bi već naredne godine da započne gradnju 300 stanova na placu u blizini naselja Ovča.

Mesečna kirija ne bi trebalo da pređe 60 evra, a mesečna rata za one koji se odluče da ih kupe na tridesetogodišnji kredit neće biti veća od 150 evra, računica je Fonda koji iza sebe ima više od 8.000 sagrađenih stanova i ove godine obeležava 20 godina postojanja.

Za buduće naselje obezbeđeno je 7,5 hektara na kojima je moguće podići oko 1.000 stambenih jedinica.

Ovih dana će početi izrada urbanističkog projekta, za leto je predviđen izbor projektanta a gradnja stanova bi počela već naredne godine. Otvaranje ove lokacije nastavak je programa izgradnje stanova iz perioda 2001-2005. koji nisu završeni zbog nedostatka zemljišta.

Sazidani stanovi biće podeljeni radnicima državnih organa na teritoriji grada i radnicima bivših društvenih preduzeća koji dokažu da su između 2001. i 2005. bili zaposleni u njima, bez obzira na to da li su ona transformisana u neki drugi oblik svojine ili su u stečaju. Uslov će biti i da je tada preduzeće konkurisalo za raspodelu stanova. Kriterijumi prema kojima će posebna komisija da bira stanare tek treba da se utvrde.

Ovakav projekat za Fond je izazov jer od aprila 1990. godine, kada ga je osnovala Skupština grada da prikuplja sredstava, organizuje izgradnju i raspodeljuje stanove prema propisanim uslovima i kriterijumima, rešava stambena pitanja zaposlenih na teritoriji grada. Fond dobija novac od preduzeća, ustanova i državnih organa koji su stanove dobili i uselili se u njih pre 1992.

(Politika)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *