Aktuelno, Saloni

Dobitnici nagrada 32. salona arhitekture

Gran pri 32. Salona arhitekture, koji je otvoren u Muzeju primenjene umetnosti, dodeljen je Dejanu Miljkoviću i Jovanu Mitroviću za kuću-atelje vajara Mrđana Bajića.

Priznanje u kategoriji „Arhitektura“ dobio je Goran Vojvodić za poslovni objekat „Anex“ u Beogradu, kao i tim ARCVS koji čine Branislav Redžić, Dragan Ivanović i Zoran Đorović za rezidencijalni objekat Kaćanski u Beogradu.

U toj kategoriji dobitnici priznanja su i tim arhitekata AGM koji čine Marjan Đulinac, Borislav Petrović, Ivan Rašković, Aleksandar Tomić i Nada Jelić za Novu halu sportova u Zrenjaninu, zatim Dejan Milanović i Grozdana Šišović za objekat neprofitnog stanovanja na Novom Beogradu.

Priznanje u kategoriji „Enterijer“ dodeljeno je Vladimiru Anđelkoviću, Dijani Adžemović Anđelković, Dejani Danilović i Ranku Pavloviću za svečanu salu osnovne škole „Svetozar Marković“ u Beogradu.

Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, za izdavačku delatnost, pripalo je priznanje kategorije „Publikacije“.

Priznanje u kategoriji „Gosti Salona – delo u inostranstvu“ dodeljeno je Ani Džokić, Mark Nilenu , Marjetici Potrč i Ingalili Nahringbajer za voćnu i energetsku farmu na javnom trgu, školsko dvorište i prostorije za slobodno vreme učenika u Švedskoj.

Žiri 32. Salona arhitekture je bio u sastavu: Ružica Božović Stamenović (predsednik), Milan Dimitrijević, Đorđe Stojanović, Bratislav Tošković i Snežana Vesnić.

Salon arhitekture će trajati do 30. aprila.
(RTS)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *