Sajmovi

Domaći dizajnerski timovi na sajmu nameštaja IMM u Kelnu

Jedan od najbitnijih i najvećih međunarodnih sjamova nameštaja je Sajam nameštaja u Kelnu, koji traje od 13. do 19. januara 2014. godine.

U izrazito biznis atmosferi izlagači će predstaviti trendove oblikovanja nameštaja i enterijera. Predstojeći događaj prikazaće jedinstvene enterijere i ideje za svaku sobu, svaki stil i svaki zahtev – od osnovnih predmeta do dizajnerskih komada i luksuznog nameštaja.

Tema ovog sajma je inovativnost i novi matetrijali, zbog čega će Supermarket concept store upoznati nemačku i svetsku publiku sa domaćim dizajnerima čiji radovi odgovaraju na temu sajma.

imm-supermarket

Organizatori sajma su pozvali Supermarket concept store da učestvuje na IMM Cologne-u, kako bi se premijerno predstavio nemačkoj publici i ujedno najavio otvaranje nove Supermarket konceptualne radnje u Berlinu na proleće 2014. godine.

Među ovdašnjim dizajnerskim timovima koji će izlagati svoja rešenja su: Hoklica and stolica, Vesna Pejović i Buck, tripartitna sardnja Wannabe Society – Metalac – Supermarket , Irena Kilibarda i njen studio Dsignedby, Branka Blasius, Galerija 12+, kao i kompanija Strawberry energy koja se bavi razvojem “zelenih” tehnologija.

1. Strawberry energy

mlada srpska kompanija koju pokreće jednostavna vizija: učiniti da obnovljivi izvori energije budu dostupni svima. Osnovna delatnost “Strawberry energy” kompanije jeste razvoj “zelenih tehnologija” kojima nastoje da podignu svest ljudi o važnosti korišćenja čistih obnovljivih izvora energije. „Strawberry Drvo“ predstavlja javni solarni punjač za prenosive uređaje koji se trajno postavlja na prometnim javnim mestima kao što su ulice, parkovi i trgovi. Na ovaj način je prolaznicima omogućeno da besplatno dopune baterije svojih prenosivih uređaja energijom Sunca i to onda kada im je najpotrebnije:

imm-strawberry

 

2. Dsignedby

Kompaniju su osnovale Irena Kilibarda (arhitekta) i Iva Kilibarda (vizuelni umetnik), stvaraju uglavnom u polju vizuelnih komunikacija i unutrašnjeg dizajna. Misija njihove kompanije je da kreiraju sa jednostavnošću i žudnjom savremene-transparentne-lagane ali solidne ideje.
TABLE T: ideja za ovaj sto stara je oko godinu i po dana. Tabela dimenzija 160x92x72 cm je mešavina tri materijala: CORIAN Illumination Series DuPont kao glavni materijal, metalna mat crna noseća struktura i nogare od masivnog drveta.

imm-Dsignedby

 

 

3. Branka Blasius

Minmin nameštaj biroa Branka Blasius oslanja se na obimno iskustvo u oblasti arhitekture i dizajna proizvoda da stvori predmete i komade nameštaja koji odražavaju osnovnu posvećenost jednostavnosti i prikladnosti svakodnevnom životu.
Trenutna kolekcija sa ovom etiketem kreće se od multifunkcionalnih modularnih sistema do individualnih komoda – a svi koji počivaju na verovanju u ulogu koju dizajn može igrati u pružanju inteligentnih rešenja za svakodnevni život.

imm-branka-blasius

 

4. Buck

Buck je proizvođač osvetljenja sa trajnom orijentacijom ka dizajnu. Dizajn je sastavni deo svake aktivnosti koja se odvija u ovoj firmi: od dizajna osvetljenja do industrijskog dizajna, naši proizvodi su tehnološki inovativni i proizvedeni sa velikom pažnjom.
“E” je prostorni svetlosni objekat koji dobija novi izgled, primenu i efekat u zavisnosti od položaja i konteksta, dobitnik Good design award i IF product design award.
“Accent” predstavlja kombinaciju osnovnih geometrijskih formi i LED izvora svetla. Daje meko difuzno svetlo i posebnu toplu atmosferu u enterijeru.

imm-buck

 

5. Hoklica and stolica

HOOKL und STOOL je osnovan 2012 u Beogradu, kao radionica za izradu ručno radjenog nameštaja od punog drveta vrhunskog kvaliteta.
Nameštaj koji izrađujemo inspirisan je filozofijom dizajna skandinavskih majstora 50-tih godina prošlog veka. Pod našim brendom izrađuju se komadi nameštaja svetski priznatih i nagrađivanih dizajnera. Iako mlada po postojanju, HOOKL und STOOL gaji tradiciju zanatstva i ljubavi prema drvetu u rukama svojih majstora dužu od pola veka.
Svaki napravljeni komad je unikat za sebe, jer se pri izradi svakog pojedinačnog komada velika pažnja poklanja likovnosti drveta i kože od kojih je komad izradjen, kao i o izboru valera i strukture ostalih materijala korišćenih u procesu izrade.

imm-hoklica-stolica

 

6. Wannabe Society – Metalac – Supermarket

Supermarket je za sajam u Klenu pripremio jedno iznenađenje, udruživši dva brenda koji se uspešnoj prodaju u Supermarketu, stvorili smo liniju posuđa koja ujedinjuje tradicionalnu tehniku emajliranja u izvedbi Metalca iz Gornjeg Milanovca i moderne poruke poznatog Slovenačkog dizajn studija Wannabe Society.

imm-metalac

Pogledajte izveštaj od prethodne godine sa sajma IMM.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. 15 najboljih proizvoda sa sajma nameštaja IMM 2014 | Gradnja

    […] Pročitajte i o nastupu domaćih dizajnera na IMM 2014. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *